İlk kez mücadele ettiği Bölgesel Kadınlar Voleybol Ligi’nde grup aşamasına damga vuran Çaydeğirmeni Belediyespor’un gözü 2. Ligde. Yeşil-Kırmızılı takım, 20-23 Haziran tarihleri arasında tarafsız grup merkezinde 2. Lige yükselme mücadelesi verecek.

Bu sezon voleybol şubesini aktif hale getirerek A takım düzeyinde takım kuran Çaydeğirmeni Belediyespor, 2. Lige terfi niteliği taşıyan Kadınlar Bölgesel Voleybol Ligi’nde öne çıkan takım oldu.

Voleyboldan Sorumlu Genel Menajer Orhan Yazıcı, Başantrenör Yusuf Yavuzarslan ve yardımcı antrenör Serdar Aktop idaresinde, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’in destekleriyle kısa sürede kurulan üst düzey takım, yer aldığı Zonguldak grubunda Karabük Anadolu Voleybol, Karabük Safranbolu Belediyesi, Devrek Eğitim Gençlik ve Kdz. Ereğli Voleybol’la oynadığı tüm maçları kazandı.

4’te 4’lük galibiyet serisiyle grup şampiyonu olan Çaydeğirmeni Belediyespor, final grubuna yükselen 44 takımdan biri oldu. Kadınlar 2. Ligi’ne yükselecek 11 takımın belli olacağı final grubu müsabakaları 20-23 Haziran tarihleri arasında tarafsız grup merkezinde oynanacak. Tek devreli lig usulünün uygulanacağı maçlarda birinci olan takımlar, 2021-2022 sezonunda Kadınlar Voleybol 2. Ligi’ne katılma hakkı kazanacak.

Kurulduğu ilk yıl şampiyon olarak 2. Lige yükselmek isteyen Çaydeğirmeni Belediyespor, kısa bir aranın ardından yeniden toplanarak final hazırlıklarına başlayacak.

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, grup şampiyonluğundan dolayı tüm takım oyuncularını ve teknik ekibi kutlarken, şampiyonluk kupasını istediğini bir kez daha vurguladı.

Öte yandan, Çaydeğirmeni Belediyespor’un finalde hangi grupta ve takımlarla mücadele edeceği hafta içinde belli olacak. Grup aşamasına göre daha güçlü takımlara karşı mücadele edecek olan Zonguldak şampiyonu, hazırlıklarını bu doğrultuda sürdürecek.

"KUPAYI ÇAYDEĞİRMENİ'NE GETİRECEĞİZ"

Voleyboldan sorumlu Genel Menajer Orhan Yazıcı, kısa sürede kurulan takımın grup aşamasında çok iyi performans sergilediğini ifade ederek, “Takımımız 2. Lig ayarında bir takım. Grup müsabakalarında sergilenen bireysel ve takım performansı bunu açık ve net gösterdi. Zonguldak’a 5 gün boyunca farklı bir heyecan sunduk. Hedefimiz Çaydeğirmeni Belediyespor’u 2. Lige çıkarmak. Bu hedef yolunda ilk engeli problemsiz geçtik. Sırada finaller var. Grubumuz ve rakiplerimiz hafta sonuna kadar belli olacak. Daha zor takımlar bizi bekliyor olacak. Biz de çok iyiyiz. Grup aşamasına ön plana çıktık. Bizimle aynı gruba düşmek istemeyen takımlar olacaktır diye düşünüyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi