Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2010 yılından bu yana yarı profesyonel lig olarak uygulanan Bölgesel Amatör Ligde, 11’inci lig sezonu 9 Haziran Çarşamba günü başlayacak.

Normalde Eylül 2020’de başlaması gereken fakat pandemi nedeniyle Haziran 2021’e kadar sarkan lig, bu sezon 108 takımın katılımıyla oynanacak. Geri kalan 158 takım, hakları saklı kalmak şartıyla lige katılmayacak. Bu takımlar 2021-2022 sezonunda lige kaldıkları yerden devam edecek.

Zonguldak’tan sadece Kilimli Belediyespor’un katıldığı, Devrek Belediyespor ile Ereğli Belediyespor’un tercihini katılmamaktan yana kullandığı Bölgesel Amatör Lig’de, sıkıştırılmış lig takvimiyle birlikte 3. Lige terfi edecek 4 takım belli olacak.

HAKEMLER HAZIR KITA

Grup ve final aşamasında kısa aralıklarla oynanacak müsabakaların Temmuz’un ilk haftası bitirilmesi planlanıyor. Bu sezona mahsus olmak farklı bir lig statüsünün uygulanacağı Bölgesel Amatör Ligde, Zonguldak’tan 9 hakem görev alacak. Bu hakemlerden 3’ünü bölgesel unvana sahip Mücahit Karakurt, Oğuzhan Keçeci, Umut Kılıç, 4’ünü bölgesel yardımcılar Arif Emre Harmanbaşı, İbrahim Kandemir, Onur Akdağ, Taner Köse, 2’sini kadın bölgesel yardımcılar Esra Arıkboğa ile İslim Çakmak oluşturuyor.

Bölgesel yardımcı hakemler arasında olmasına rağmen Yusuf Bahri Özçelik, Ayhan Uğurlu ve Erdinç Yaman hakemliği askıya aldırdıkları için görev almayacak.

Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan fiziksel yeterlilik test sınavını başarıyla geçen 9 kişilik hakem kadrosunun online eğitimleri sürüyor. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim alan hakemler, MHK Bölgesel Hakem Atama Kurulu’nun görev vermesi halinde, Zonguldak’ı 2020-2021 Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında temsil edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi