Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2010 yılında yarı profesyonel lig olarak tüm Türkiye’yi kucaklayacak şekilde uygulamaya koyduğu Bölgesel Amatör Ligde 10’uncu sezon için geri sayım sürüyor. 17 Nisan’da başlayacak ligde mücadele edecek 266 takım, kısa bir süre önce 9 ayrı bölgede, 4 takımlı 12, 5takımlı 22 ve 6 takımlı 18 grupta toplandı.

Grupların belli olmasının ardından sıra fikstür çekimine geldi. Federasyon, fikstürün 26 Mart Cuma (yarın) saat 15.00’te belli olacağını duyurdu.

ZONGULDAK TAKIMLARI 5. BÖLGE 3. GRUPTA

Bölgesel Amatör Ligde yeni sezonda Zonguldak’ı, Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve Kilimli Belediyespor temsil edecek. Ereğli Belediyespor’un ligde peş peşe 7, Devrek Belediyespor 4, Kilimli Belediyespor’un 4 yıl aradan sonra ilk sezonu olacak.

Zonguldak takımları, 5’inci bölgede 6 takımın yer aldığı 3’üncü grupta mücadele edecek. Grupta, Düzce’den Çilimli Belediyespor, Akçakocaspor ve Beyköy Belediyespor takımları var.

266 TAKIMDAN 9’U 3. LİGE YÜKSELECEK

Pandemi dolayısıyla bölgelere göre şekillendirilen çoklu gruplarla oynanacak Bölgesel Amatör Lig 15 haftada tamamlanacak. Bazı gruplarda 4 takımın yer alması nedeniyle ligde ilk kez üç devreli bir statü uygulanacak. Buna göre 4 takımlı gruplar üç devreli, 5 ve 6 takımlı gruplar ise çift devreli lig usulüne göre oynanacak. 

Her grubun birincisi olan takım bölge birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanacak, en altta yer alan takım kendi ilinin yerel ligine düşecek.

Bölge birinciliğinde toplam 52 takım yer alacak. Takımlar 5 takımlı 2 ve 6 takımlı 7 grupta olmak üzere 9 tarafsız grup merkezinde toplanacak. Maçlar sonunda grup birincisi toplam 9 takım 3. Lige terfi edecek.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Öte taraftan, Zonguldak temsilcileri başlamasına 23 gün kalan Bölgesel Amatör Lig hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor. Ereğli Belediyespor Ercan Yaman, Devrek Belediyespor Savaş Demiral, Kilimli Belediyespor Serkan Bankoğlu yönetiminde başarılı bir lig sezonu geçirmek için çaba gösterecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi