Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2010 yılından bu yana yarı profesyonel lig tarzında uyguladığı Bölgesel  Amatör Ligde 2020-2021 sezonu 108 takımın katılımıyla 9 Haziran Çarşamba günü başlayacak.

Lige katılım hakkı bulunan 266 takımdan 158'i, covid nedeniyle lige katılmama kararı aldı. Bu takımlar, bu sezon ki hakları saklı kalmak şartıyla 2021-2022 sezonunda lige kaldıkları yerden devam edecek. Söz konusu bu takımlar arasında Zonguldak'tan Ereğli Belediyespor ile Devrek Belediyespor da var.

Her türlü şarta rağmen lige devam eden Kilimli Belediyespor, bugün çekilen kurada  1. Bölge 3. gruba düştü. Sarı-Siyahlı takımın grubunda İstanbul'dan iki takım var. Bu takımların kimler olacağı 26 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da çekilecek ekstra kurayla belli olacak.

Öte yandan, BAL’a katılacağını belirten 108 takım 4 ayrı bölgede, 4 takımlı 3 ve 3 takımlı 5 grupta 27’şer takımın katılımı ile çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak.

Her bölgede grup birincisi olan 8 takımın tarafsız grup merkezlerinde tek maç eleme usulü oynayacakları çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları sonunda bölge birincisi olan 4 takım TFF 3.Lig’e çıkma hakkı kazanacak.

Bölgesel Amatör Ligde bu sezon düşme olmayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ 

Editör: Haber Merkezi