Bu sezon Süper Amatör Lige 4 takımın terfi edeceği Birinci Amatör Küme’de bir hafta daha geride kaldı. Merkez A-B, Ereğli A-B, Çaycuma A-B ve Kilimli olmak üzere 7 farklı gruptan oluşan ligde Cumartesi-Pazar mesaisinde 19 maç oynandı. Bu maçlarda futbolseverler tam 89 gol izledi. Haftanın en farklı galibiyeti Çaycuma A grubunda alındı. Zirveyi zorlayan Gökçebeyspor, Çaycuma Yeşil Vadispor’u 10-0 mağlup etti.

En golcü grup 3 maçta 16 golün kaydedildiği Çaycuma A grubu oldu. Çaycuma A grubunun ardından 15 golle Kilimli grubu, 13 golle Merkez B grubu, 12’şer golle Ereğli A ve Çayucuma B grubu, 11 golle Merkez A grubu, 10 golle Ereğli B grubu geldi.

Haftanın maçları sonrası 7 grubun 6’sında liderler değişmedi. Sadece Ereğli B grubunda haftaya lider giren Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor, koltuğu Kandilli Belediyespor’a kaptırdı. Merkez A grubunda İnağzıspor, Merkez B grubunda Elvanpazarcıkspor, Kilimli grubunda Mavi Şimşekspor, Ereğli A grubunda Sücüllü Yalıboyuspor, Çaycuma A grubunda Kayıkçılar Gençlerbirliği lider unvana sahip. Çaycuma B grubunda aynı puana sahip Sefercikspor, Çaycuma Gençlerbirliği ve Saltukovaspor liderliği paylaştı.

Nefes kesen zirve yarışına sahne olan ligde Elvanpazarcıkspor, Tersanespor, Sücüllü Yalıboyuspor, Kandilli Belediyespor, Balıspor ve Kayıkçılar Gençlerbirliği şuana kadar henüz yenilgi yüzü görmedi.

GRUPLARDAN KISA KISA..

13 golün atıldığı Merkez A grubunda İnağzıspor 16 puanla liderliğini sürdürdü. Capeti Merkez Atölyesispor 15 puanla takipte. Bu iki takımı 12 puanla Polisgücüspor izliyor.

Merkez B grubunda Elvanpazarcıkspor lider girdiği haftayı yine lider kapattı. Bir maçı eksik 17 puanla ikinci sırada yer alan Tersanespor’un amansız takibi sürüyor. İlk ikinin ardından 13 puanla Karamanspor geliyor. Son iki maçını kaybeden Karaman, büyük bir avantaj kaybetti. Grupta bu hafta atılan gol sayısı 13.

Ereğli A grubundan bu hafta 12 gol çıktı. Zirvede Sücüllü Yalıboyuspor, puan puana olduğu Zonguldak Ereğlispor’u yenince 3 puan öne geçti. 15 puanla ilk sıranın sahibi olan Sücüllü’nün ardında 12 puanla Zonguldak Ereğlispor ile10 puanla Ortacıspor var.

Ereğli B grubunda Kandilli Belediyespor yenilmezlik serisini bu hafta da sürdürdü. 13 puanla zirvenin sahibi olan Kandilli ekibini 3 puan geriden Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor izliyor. Bu iki takım dışında puantajda çift haneli rakamlara ulaşan takım yok. Futbolseverler grupta bu hafta 10 gol gördü.

Çaycuma A grubunda Kayıkçılar Gençlerbirliği yenilgisiz seriye devam etti. Bu hafta hükmen 3-0 kazanan Kayıkçılar ekibi puanını 16’ya çıkardı. Liderin peşine 13’er puanla Gökçebeyspor ile Velioğlu Gençlikspor sıralanıyor. Gökçebeyspor bu hafta 10 gollü galibiyetle en farklı galibiyeti alan takım oldu. Bu skor, grubun gol ortalamasını yukarıya çıkardı. 3 maçta atılan toplam gol sayısı 16.

Çaycuma B grubunda müthiş bir zirve yarışı yaşanıyor. 12 golün atıldığı 6’ncı hafta maçları sonunda Sefercikspor, Çaycuma Gençlerbirliği ve Saltukovaspor 15’er puanla sıralandı. Bu 3 takım arasındaki sıralamayı averaj farkı belirledi.

Kilimli grubunda Mavi Şimşekspor ilk sıradaki yerini korudu. Haftayı galibiyetle kapatan Şimşekler 18 puanla lider durumda. Liderin ardından 16 puanla Cumayanı Gençlikspor geliyor. Kilimli grubu haftayı 15 golle kapattı.

Toplu sonuçlar ve haftanın maçları şöyle:

MERKEZ A GRUBU

Capeti Merkez Atölyesi-Polisgücüspor:3-1

Çaydamarspor-İnağzıspor: 0-4

1848 Siyah İncispor-Karaelmasspor: 0-3

8. HAFTANIN MAÇLARI

İhsaniyespor-Karaelmasspor

Capeti Merkez Atölyesi-1848 Siyah İncispor

Polisgücüspor-Çaydamarspor

MERKEZ B GRUBU

Elvanpazarcıkspor-Karamanspor: 1-0

Maden İşçileri Topbaşıspor-Güvenlikgücüspor: 5-2

Beycuma Cezaevispor-Tersanespor: 1-4

10. HAFTANIN MAÇLARI

Güvenlikgücüspor-Zonguldak Gençlikspor

Tersanespor-Elvanpazarcıkspor

Karamanspor-Maden İşçileri Topbaşıspor

KİLİMLİ GRUBU

Göbü Gençlikspor-Mavi Şimşekspor: 1-5

Karadonspor-Ayiçispor: 3-3

Türkalispor-Cumayanı Gençlikspor: 0-4

8. HAFTANIN MAÇLARI

Mavi Şimşekspor-Cumayanı Gençlikspor

Karadonspor-Türkalispor

Ayiçispor-Göbü Gençlikspor

EREĞLİ A GRUBU

Kdz. Ereğlispor-Gümelispor: 0-5

Bayatspor-Ortacıspor: 0-2

Sücüllü Yalıboyuspor-Zonguldak Ereğlispor:4-1

7.HAFTANIN MAÇLARI

Zonguldak Ereğlispor-Karadeniz Ereğlispor

Ortacıspor-Sücüllü Yalıboyuspor

Neyren Gökçelerspor-Bayatspor

EREĞLİ B GRUBU

Balıspor-Ereğli Göztepespor: 3-0

Ereğli Çiğdemlispor-Kandilli Belediyespor: 1-2

Ereğli Karadenizspor-Cumaspor: 1-3

7.HAFTANIN MAÇLARI

Kandilli Belediyespor-Ereğli Karadenizspor

Karadeniz Ereğli Göztepe-Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor

Tepeören Gençlikspor-Balıspor

ÇAYCUMA A GRUBU

Kayıkçılar Gençlerbirliği-Filyos Ateşspor: 3-0 (H)

Gökçebeyspor-Çaycuma Yeşil Vadispor: 10-0

Velioğlu Gençlikspor-Nebioğlu Gençlikspor: 4-2

7. HAFTANIN MAÇLARI

Çaycuma Yeşilvadispor-Kayıkçılar Gençlerbirliği

Nebioğlu Gençlikspor-Gökçebeyspor

Filyos Ateşspor-Velioğlu Gençlikspor: 0-3 (H)

ÇAYCUMA B GRUBU

Karamusaspor-Saltukovaspor: 0-3 (H)

Veliköyspor- Sefercikspor: 2-6

Çaycuma Yakaspor-Çaycuma Gençlerbirliği: 0-4

7. HAFTANIN MAÇLARI

Çaycuma Gençlerbirliği-Veliköyüspor

Saltukovaspor-Çaycuma Yakaspor

Sefercikspor-Karamusaspor: 3-0 (H)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi