Birinci Amatör Küme’de geri sayım başladı. 32 takımın katılma hakkı bulunduğu ligle ilgili taslak çalışmaları sürüyor. Lige dair net planlama, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu tarafından “2022-2023 sezonu Amatör Liglerde Uygulanacak Esaslar”ın yayınlanmasının ardından yapılacak.

Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir ile Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç tarafından ortak yürütülen taslak çalışmaları, gruplar ve tarih üzerinde yoğunlaşmış durumda. Karşılıklı yapılan görüş alışverişi neticesinde Birinci Amatör Küme’nin Ekim ayının ilk ya da ikinci haftası başlatılması planlanıyor. Şuan için sadece ön görülen tarih, önümüzdeki günlerde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda kulüp temsilcilerinin katılımıyla yapılacak 2022-2023 sezonu değerlendirme toplantısında netleştirilecek.

Taslağın ikinci aşamasını gruplar oluşturuyor. Merkez’den 9, Kilimli’den 5, Ereğli’den 10 ve Çaycuma’dan 8 olmak üzere 32 takımın katılma hakkı bulunduğu ligin kaç gruptan oluşacağı, katılım sayısına göre belli olacak. Futbol İl Temsilciliği tarafından belirlenecek lige son katılım tarihine kadar yapılacak başvurulara göre netleşecek takım sayısı üzerine gruplar son şeklini alacak.

Grupların, yeni sezonda Merkez, Ereğli ve Çaycuma olmak üzere 3 gruptan oluşma ihtimali var. Bu durumda Kilimli grubundaki takımlar, katılacak takım sayısı 4’ten az olması halinde Merkez grubuna dahil edilecek.

Tüm takımların katılım başvurusu yapması halinde ise, lig geçmiş sezonlarda olduğu gibi Merkez, Kilimli, Ereğli ve Çaycuma olmak üzere 4 gruptan oluşacak.

Şuan ki mevcut tabloya göre Merkez grubunu Capeti Merkez Atölyesispor, İnağzıspor, Zonguldak Polisgücüspor, Karaelmasspor, Üzülmezspor, Tersanespor, Beycuma Cezaevispor, Karamanspor ve Zonguldak Gençlikspor oluşturuyor.

Kilimli grubunu Karadonspor, Cumayanı Gençlikspor, Ayiçispor, Muslu Belediyespor ve Çates Işıkspor oluştururken, Ereğli grubunda Sücüllü Yalıboyuspor, Zonguldak Ereğlispor, Neyren Gökçelerspor, Gümelispor, Balıspor, Kandilli Belediyespor, Ereğli Karadenizspor, Tepeören Gençlikspor ve Gülüç Belediyespor yer alıyor.

Çaycuma grubu ise, Gökçebeyspor, Kayıkçılar Gençlerbirliği, Velioğlu Gençlikspor, Nebioğlu Gençlikspor, Saltukovaspor, Çaycuma Gençlerbirliği, Veliköyüspor ve İstasyon Gemicilerspor şeklinde oluşacak.

3 TAKIM TERFİ EDECEK

Öte taraftan, Birinci Amatör Küme’den bu sezon Süper Amatör Lige 3 takım yükselecek. Futbol İl Temsilciliği tarafından belirlenen bu sayıda herhangi bir değişiklik kati surette olmayacak. Terfiler, grup aşamasının ardından uygulanacak Play-Off’ta belli olacak. Play-Off grubunda terfilere dair nasıl bir statünün uygulanacağı, grupların alacağı 3’erli ya da 4’erli şekle göre belirlenecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi