Türkiye Tenis Federasyonu (TTF)tarafından Zonguldak’ta yapılan Senior Hafta sonu Tenis Turnuvası sona erdi. İstanbul, Zonguldak, Ankara, Bolu, Nevşehir ve Bartın’dan 46 tenisçinin katıldığı ulusal turnuva, pandemi sonrası tenis severlerin gözlerinin pasını sildi.

ZONGULDAK Tenis Deniz İhtisas Kulübü’nün ev sahipliğini üstlendiği TTF Senior Hafta sonu Tenis Turnuvası kusursuz bir şekilde sona erdi.

Türkiye Tenis Federasyonu’nun 2020 faaliyet programı kapsamında yer alan ulusal turnuva, Tenis Deniz İhtisas Kulübü kortlarında 4 gün sürdü. Kadın ve erkeklerde 35 ila 45 yaş aralığında 46 tenisçinin katıldığı turnuva, pandemi dolayısıyla Mart ayından bu yana sessiz olan kortları şenlendirdi.

İstanbul, Zonguldak, Ankara, Bolu, Nevşehir ve Bartın’dan tenisçilerin boy gösterdiği turnuva, Pazar günü oynanan final müsabakalarıyla sona erdi. Çekişmeli müsabakalara sahne olan finaller izleyenlere büyük bir heyecan ve keyif yaşattı.

Finaller sonunda kadınlar tekler kategorisinde 35 yaşta birinci Özlem Yıldız, 40 yaş 1’inci grupta Sinem Bulut, 40 yaş 2’nci grupta Nurten Çep, 45 yaş 1’inci grupta Hülya Tosun, 45 yaş 2’nci grupta Nihal Pişkin oldu. Erkekler tekler kategorisinde birincilik ipini 35 yaşta Türker Akbulut, +45’te yaşta Murat Hut göğüsledi.

İkincilik kupası ise, kadınlar 35 yaşta Sevilay Yıldırım, 40 yaş 1’inci grupta Nesrin Yıldız, 40 yaş 2’nci grupta Emine Yüksel, 45 yaş 1’inci grupta Gülay Ertürk, 45 yaş 2’nci grupta Selda Sarıkaya, erkekler 35 yaşta Eren Akbulut, 45 yaşta Süleyman Gezer’e gitti.

Kategori şampiyonları ve ikincilere kupaları, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Tenis Deniz İhtisas Kulübü Başkanı Çetin Özçep, Turnuva Sportif Direktörleri aynı zamanda tertip komitesi üyeleri Erhan Şeref, Zeynep Yıldız ve Bora Onur tarafından takdim edildi.

Finaller sonrası il dışından gelen tenisçiler, kusursuz geçen ve iyi bir ev sahipliği rolü üstlenen Tenis Deniz İhtisas Kulübü’ne teşekkür etti.

Kulüp Başkanı Çetin Özçep, ulusal çapta önemli bir yeri bulunan turnuvayı Zonguldak’a veren Türkiye Tenis Federasyonu’na teşekkür ederken, “Pandeminin ardından kortlarımızdaki sessizliği Senior Hafta sonu Turnuvası’yla bozduk. 4 gün süren turnuvanın en iyi şekilde geçmesi için kulüp yönetimi olarak elimizden geleni yaptık. Kusursuz bir organizasyon olduğu kanısındayım. Güzel müsabakalar izledik. Kortlarımızdan alkışlar hiç eksik olmadı. Turnuvamıza katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

Öte yandan, kısa bir süre önce Çanakkale’de yapılan Çanakkale Tenis Akademisi 14 yaş turnuvasında ikincilik derecesi elde eden kulüp sporcusu Efe Bartu Onur, Zonguldak’ın ve kulübün adını başarıyı temsil ettiği için ödüllendirildi.

Gelecek vaadeden tenisçiye, “başarılı sporcuları ödüllendirme yönetmeliği” kapsamında para ödülü verildi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi