Ereğli Belediyespor’un altyapısından yetişip A Milli takıma kadar yükselen ayrıca İzmir Konak Belediyespor, Ataşehir Belediyespor ve Beşiktaş gibi önemli kulüplerde forma giyen gözde futbolcu Berna Yeniçeri, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a Milli forma jestinde bulundu.

Ereğli'de, teknik direktör Faruk Varlık'ın kadın futbolunda yetiştirdiği önemli isimlerden Berna Yeniçeri, Ereğli Belediye Başkanı aynı zamanda Ereğli Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti. Milli futbolcu, arkasında Halil Posbıyık yazılı Milli formayı Başkan’a hediye etti.

“Başarılarımı Ereğli Belediyespor’a borçluyum”

Bu sezon Kadınlar Futbol Ligi’nde Beşiktaş formasıyla şampiyonluk yaşayarak 15 yıllık kariyerine bir kupa başarısı daha dahil eden Berna, bugüne kadar elde ettiği başarıları Ereğli Belediyespor’a borçlu olduğunu belirtti.

Futbola 8 yaşında Ereğli Belediyespor’da başladığını, bugünlere gelmesinde kulübün çok büyük payı olduğunun altını çizen Milli futbolcu, “Ereğli’de kadın futboluna Başkanımız Halil Posbıyık öncülük etti. Bize hep destek oldu. Bugün beden eğitimi öğretmeni olduysam, milli takımda futbol oynuyorsam, kulübümle başarılar elde ediyorsam bunların hepsini Ereğli Belediyespor’da futbola başlamama borçluyum. Başkanımızın desteğinizi hep arkamızda hissettik. Ereğli Belediyespor’da ve kadın futbol camiasında özel bir yeri var. Tabii ki bu süreçte ailem bana çok destek oldu. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Kadın futboluna ağırlık vereceğiz”

Halil Posbıyık, Ereğli’de kadın futbolunun temelinin 2005 yılında Şalvarspor ile  Alyazmalıspor arasındaki gösteri maçıyla atıldığını, bu maçın ardından kulüp bünyesinde hızlı bir ivme kazanarak Milli takıma kadar oyuncu yetiştirdiklerini ifade etti.

Ereğli Belediyespor’un kadın futboluna önem veren bir kulüp olduğunu, altyapıdan yetişen oyuncuların Milli takıma yükseldiğini görmenin kendisini gururlandırdığını dile getiren Başkan, “Türkiye’de kadın futboluna hem altyapı, hem A takımla öncülük ettik. Çok iyi hatırlıyorum; o dönemlerde köylerden takımımız için seçme yaparken, anneler, babalar bana güvendiği için kızlarını gönül rahatlığıyla kulübe gönderdiler. Ailelere, ‘Bana güvenin. Kızlarımızın istikbali açılacak, sosyalleşecekler’ derdim. O tarihten bu yana onlarca kızımız beden eğitimi öğretmeni oldu, milli takım yükseldi. Hala oynamaya devam edenler var. Başka takımlara transfer olarak maddi kazanç sağladılar. Ereğli Belediyespor yönetimi olarak kadın futboluna yine ağırlık vereceğiz. Geride kalan yıllarda bu branştaki prestij zedelenmiş. Kadın futbolu artık daha farklı olacak. Tekrar iyi noktaya getirmek için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Öte yandan, Milli futbolcuya ziyareti sırasında babası Mehmet Yeniçeri, Belediye Meclis Üyesi, Kdz. Ereğli Belediyespor As Başkanı Sertan Kuzu ile Kdz. Ereğli Belediyespor Kadın Futbol – Altyapılar Sorumlusu Muhammet Ali Ateş de eşlik etti.

Milli takıma 2 futbolcu daha

Kadın futbol branşının kurulduğu 2009 yılından bu yana Milli takımlara sayısız oyuncular kazandıran Ereğli Belediyespor’da 3 futbolcu daha Milli takım kapısını araladı.

Kulüp altyapısından yetişen Mihriban Gökay ile Buse Nur İnce, U17 Milli takıma seçildi. İki Milli yetenek, Milli takım kampına katılmak üzere Kadın futbol takımı ve altyapılar sorumlusu Sertan Kuzu eşliğinde yola çıktı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi