Zonguldak Kömürspor teknik sorumlusu Barış Şeref, lacivert-kırmızılı renklerle 8’inci, iç sahada 4’üncü 90 dakika sınavına hazırlanıyor. Şeref, iç sahada 3 maçta 7 puan topladı. Evinde farklı bir motivasyonla mücadele eden genç hoca, yenilmezlik serisini Afyonspor maçıyla sürdürme niyetinde.

Mücadele ettiği Beyaz grupta alt sırayla bağını bir türlü koparamayan Zonguldak Kömürspor, ilk yarının son haftasında sahasında Afjet Afyonspor’u konuk edecek. Çarşamba günü oynanacak 90 dakikanın hazırlıklarını sıkı şekilde sürdüren Lacivert-Kırmızılı takım, iç saha avantajını lehine çevirip 3 puanın sahibi olmak istiyor.

Afyonspor maçı, Zonguldak Kömürspor teknik sorumlusu Barış Şeref’in 4’üncü iç saha maçı olacak. 29 Kasım’da yönetim tarafından teknik sorumluluk görevi verilen genç antrenörün iç sahada henüz yenilgisi yok. 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlikle 7 puan elde eden Şeref, yenilmezlik serisini Afyonspor maçıyla sürdürmenin hesapları içinde.

Teknik sorumlu unvanıyla ilk 3 puan sınavını iç sahada Hacettepespor’a karşı veren Barış Şeref, zorlu maç sınavını 4-1 gibi farklı bir skorla geçti. Bu maçın ardından Sarıyer ve Çorum FK’yı da iç sahada ağırlayan Kömürsporlu antrenör, Sarıyer’ye 0-0 berabere kalırken, Çorum’u 1-0 yenerek yenilmezlik serisini 3 maça çıkardı.

Şeref’in en büyük arzusu, Afyonspor maçını da kazanıp hem seriyi sürdürmek, hem de devreye 20 puanla girmek. Tüm hesaplarını bu düşünceler doğrultusunda yapan Barış hoca, geliştirdiği taktik stratejilerini kafasında şekillendirdiği ilk 11 üzerinde deniyor.

Eksik futbolculara Oktay Pop, İlker Cihan ve Ramazan Işık da dahil oldu

ÖNEMLİ EKSİKLER VAR

Orta alanda sakatlık problemi yaşayan Aykut Emre ile kart cezalıları Hüseyin Yılmaz ve İhsan Furkan Çarşamba mesaisinde oynayamayacak. Bu futbolculara sol bek İlker Cihan, orta saha Oktay Pop ve sağ bek Ramazan da eklendi. Bu üç oyuncudan Oktay ile İlker’in son durumu Salı günü yapılacak ter idmanının ardından belli olacak. Belinden problem yaşayan Ramazan'ın da ilk 11’de oynaması zor.

Sakat ve cezalı futbolcular üzerine kadroda zorunlu değişime giden Şeref’in, eksik bölgelerde tercih edeceği alternatif oyunculara güveni tam. Zaten ‘as-yedek’ kavramının Kömürsporlu hoca için geçerliliği yok. Tüm oyuncuları oynayacakmış gibi hazır tutan hoca, dolayısıyla eksiklerin yerine şans vereceği oyuncuların da en az onlar kadar performans sergileyip takıma katkı sağlayacağına inanıyor.

Geride kalan haftalarda oynanan 7 maçın hepsi puansız neticelendi

ÇARŞAMBA SENDROMU!

Zonguldak Kömürspor için Çarşamba maçları sendroma dönüştü. Sponsor firma ile TFF arasında yapılan anlaşma üzerine yapılan takvim değişikliği nedeniyle ağırlıklı hafta arası oynanan maçlar, Lacivert-Kırmızılı takıma hiç fayda sağlamadı. Aksine Zonguldak ekibi puan kayıplarının büyük bir çoğunluğunu bu maçlarda yaşadı.

Şuana kadar 7 kez Çarşamba maçı oynayan Kömürspor, bu maçların hepsini yenilgiyle tamamladı. 7 maçın da puansız sonuçlanması, 8’inci Çarşamba maçı öncesi kafalarda olumsuz düşünceler oluşmasına neden oldu.

Teknik sorumlu Barış Şeref, futbolcuların bu olumsuz psikolojiden kurtulması için yoğun çaba harcıyor. Futbolcularıyla her fırsatta yaptığı konuşmalarında 90 dakika dışında başka bir şeye kafa yorulmamasını isteyen Şeref, özellikle bu olumsuz tabloyu anımsatıp hafta arası şansızlığının yenilmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi