*** Bölgesel Amatör Ligde 9 Haziran’da başlayacak 2020-2021 sezonu statüsü açıklandı. Kulüpler, pandemi nedeniyle zorunlu tutulan PCR test maliyetlerini kendi bütçelerinden karşılaşacak. TFF, ekstra giderler nedeniyle kulüplere maç başına 1,500 TL yardımda bulunacak.

Yarı profesyonel lig diye adlandırılan Bölgesel Amatör Lig’de 2020-2021 sezonu pandemi nedeniyle 9 ay rötarlı başlayacak. Lig, uygulanmaya başlandığı 2010 yılından bu yana Eylül ayında başlıyordu.

4 farklı bölgede 9 Haziran Çarşamba günü oynanacak maçlarla başlayacak olan Bölgesel Amatör Ligde 108 takım mücadele edecek. Pandemi riskinin devam etmesi nedeniyle bu sezona mahsus olmak üzere farklı bir lig statüsünün uygulanacağı Bölgesel Amatör Ligde, kulüplere PCR test zorunluluğu getirildi.

Kulüpler, maçlar öncesinde futbolcu, takım içindeki diğer görevliler, saha personeli, top toplayıcı ve sedyecilerin PCR testlerini kendi bütçelerinden karşılaşacak. Ekstra maliyet nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), tüm kulüplere oynayacakları maç öncesi bin 500 TL para yardımında bulunacak.

SEYİRCİ OLMAYACAK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu, 19 gün sürecek grup aşamasındaki maçların seyircisiz oynanması kararı aldı. Tribünlerde sadece ev sahibi ve misafir kulüpten 15’er kişi olmak üzere toplam 30 kişi olacak.

Ayrıca TFF Amatör İşler Kurulu Başkanı tarafından görevlendirilecek kişiler, müsabakanın oynandığı ilin Valisi veya görevlendireceği Vali Yardımcısı, İlçelerde Kaymakam, İl/İlçe Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü, Jandarma bölgelerinde İl/İlçe Jandarma Komutanı, İl Spor Savcısı, Gençlik Spor İl/İlçe Müdürü, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve üyeleri, AFDK Başkanı ve üyeleri, TFF Bölge Müdürü, ASKF Başkanı ve Futbol İl Temsilcisi ile Gençlik ve Spor İl/İlçe Müdürlüğü’nden bir protokol görevlisi protokol tribüne girebilecek.

Protokol tribününe girecek kişiler, TFF, Kulüpler ve Tesis amiri tarafından müsabaka toplantısında TFF denetçisine verilecek. Protokol tribünde yer alan kişiler, stadın diğer alanlarına akredite edilemeyecek ve bu kişiler soyunma odasına kesinlikle giremeyecek.

Müsabakalar pandemi şartlarında oynanacağından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından her müsabakaya, TFF Sağlık Tedbirleri Kontrolörü olarak bir Sağlık görevlisi atanacak.

Protokolün yanı sıra müsabakalarda görev yapacak medya mensupları içinde kısıtlama getirildi. Stada en erken maçtan 30 dakika önce giriş yapabilecek olan medya mensuplarının sayısı 8 olarak belirlendi. Saha içinde görev yapacak foto muhabiri sayısı ise 4’le sınırlandırıldı. Foto muhabirleri, ev sahibi kulübün gözetiminde kale arkasında korner direği ile kale direkleri arasında en az 1,5 metre aralıklarla konumlanacak şekilde görev yapacak ve futbolculara 4 metreden daha fazla yaklaşamayacak.  

108 TAKIMDAN 4’Ü 3. LİGE YÜKSELECEK

Hem pandemi, hem de takım sayısının az olmasından kaynaklı bu sezon farklı bir gruplandırma sisteminin uygulandığı Bölgesel Amatör Lig 4 bölge ve her bölge kendi arasında 3 ve 4’erli gruplardan oluştu.

9-27 Haziran tarihleri arasında çift devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonunda grup aşaması tamamlanacak. Gruplarını birinci bitiren takımlar, kendi bölgelerinde kalmak suretiyle final grubuna yükselecek.

8’li final grubunda maçlar tek maç eleme usulü tarafsız sahada oynanacak. Eşleşmeler, 1-2, 3-4, 5-6, 7-8 şeklinde olacak. Tek maç eleme usulü oynanacak maçların ardından galip gelen 4 takım yarı finale yükselecek. Yarı finalde, 1-2 galibi ile 3-4 galibi, 5-6 galibi ile 7-8 galibi karşı karşıya gelecek. Yarı final galipleri, yine tek maç üzerinden 3. Lige yükselme final maçında karşılaşacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi