Zonguldak’ta, kurulduğu 1958 yılından bu yana aralıksız 64 yıldır gençlere hizmet veren Karaelmasspor, 2022-2023 sezonuna yeni bir kulüp anlayışıyla hazırlanıyor. Uzun yıllar futbolcu üreten bir kulüp olarak öne çıkan, ancak son yıllarda dağılan altyapı nedeniyle dışa bağımlı bir transfer politikasıyla takım oluşturmak zorunda kalan siyah-beyazlılar, bundan sonraki süreçte altyapıdan yetiştireceği futbolcularla yoluna devam edecek.

Bu doğrultuda yeniden yapılanmaya giden amatörün köklü kulübü, 7-16 yaş aralığındaki gençleri “Karaelmas Futbol Akademisi” çatısı altında toplayacak. Zonguldak’ın en kalabalık mahalleleri arasında ilk 3’te yer alan Karaelmas mahallesinden başlayacak futbol altyapı çalışmaları, daha sonra Zonguldak merkez başta olmak üzere geniş bir çevreye yayılacak.

Uzun yıllar futbol oynadığı Karaelmasspor’da geçen yıl yönetim kuruluna giren, 2022-2023 sezonu öncesi “Altyapı Koordinatörü” görevine getirilen Haydar Ergin tarafından başlatılan altyapı projesi, yeterli sayıda gence ulaşılır ulaşılmaz hayata geçirilecek.

ALTYAPI GELECEĞİMİZ

Kendisi de kulüp altyapısından yetişen bir futbolcu ve yönetici olarak altyapıya büyük önem veren Haydar Ergin, “Karaelmas Futbol Akademisi”nin hem Karaelmasspor’a, hem de Zonguldak futboluna önemli katkılar sağlayacağına inanıyor. 7 ila 16 yaş aralığındaki gençlere hitap edecek akademi okulu, dışa bağımlı bir transfer politikası izleyen kulübün geleceğini kurtaracak. Bunun yanı sıra altyapıdan yetişecek futbolcular, sıfır maliyetle A takım kadrosunu oluşturacağı gibi kulübün transfer döneminde mali yükünü hafifletecek.

ÜRETEN BİR KULÜP OLACAK

Altyapı Koordinatörü aynı zamanda Futbol Akademisi Sorumlu Antrenörü Haydar Ergin, ilk etapta Karaelmas mahallesindeki yetenekli gençleri keşfedeceklerini, sonrasında da Zonguldak ve çevresinde yapacakları geniş çaplı taramayla akademinin futbol ağını genişleteceklerini söyledi.

1958 yılında kurulan kulübün 2022-2023 sezonu öncesi yeniden yapılanmaya yönelik çalışmalarına altyapıyla başlayacağını aktaran Ergin, “Karaelmasspor, Zonguldak’ın en köklü kulüplerinden biri. Aralıksız 64 yıldır gençlere hizmet veriyoruz. Yeniden yapılanma kapsamında artık altyapıya önem vereceğiz. Sloganımız “Şehrin adı, şehrin kulübü”. Herkese kapımız açık. Genç, dinamik ve profesyonel antrenör kadrosuyla birlikte yeni nesil antrenman metotları doğrultusunda futbola farklı bir bakış açısı getireceğiz. Zonguldak, futbol yeteneği anlamında çok zengin cevherlere sahip. Bu cevherler keşfedilip işlemeyi bekliyor. Karaelmasspor Kulübü olarak en ücra köşede de olsa tüm bu cevherleri keşfedip futbola kazandıracağız. 7-16 yaş aralığındaki gençlere iyi bir kılavuzluk yaparak önlerini açacağız. Eskiden olduğu gibi yine yetiştiren kulüp kimliğe bürünmek istiyoruz. Uzun zamandır düşünce aşamasında olan altyapı projesini bugün itibariyle hayata geçiriyoruz. Antrenör ekibimiz ve yönetimimizle bu proje kısa sürede büyüyüp futbolcu fabrikası haline gelecektir” dedi.

Karaelmasspor Futbol Akademisi’ne müracaatta bulunmak isteyenler, 0 543 813 44 50 no’lu telefondan Altyapı Koordinatörü Haydar Ergin’e ulaşabilir.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi