Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Sinan Ören, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yapılan antrenmanın ardından ŞAFAK Spor’a konuştu. 1 numara, sakatlık probleminden tamamen kurtulamadığını, 1922 Konya maçında sakat sakat oynayıp elinden gelen fedakârlığı yaptığını söyledi.

12’nci haftada Diyarbakır deplasmanında Amed Sportif’le oynanan maçta dizinden sakatlanan Sinan Ören, 24 günlük uzun aranın ardından 1922 Konyaspor maçıyla kaledeki yerini aldı. Ağrıları devam eden ve sakatlığının tekrar nüksetme riski taşımasına rağmen büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek kaledeki yerini alan 1 numara, iyi bir performans ortaya koyarak galibiyette pay sahibi oldu. Özellikle karşılaşma 1-1 devam ederken son dakikada yaptığı kritik kurtarışla kalesinde gole izin vermeyen başarılı eldiven, bir kez daha herkesin takdirini kazandı.

Tecrübeli eldiven, 5 maç aradan sonra gelen galibiyetin 1922 Konyaspor maçıyla sınırlı kalmayacağını, Erzincanspor’u da yenip puantajdaki tırmanışı sürdüreceklerini ifade etti.

Erzincanspor’un çıkışta olduğunu, dolayısıyla kendilerini zor bir deplasmanın beklediğinin altını çizen Sinan Ören, hazırlıkların bu doğrultuda ciddi ve sıkı bir şekilde sürdüğünü aktardı.

Rakibin kendileri gibi 17 puana sahip olduğunu, bu yönüyle bakıldığında alt sıralardan kurtulma ve rakibi geride bırakma adına çok önemli bir karşılaşma oynayacaklarını vurgulayan kırmızı-lacivertli kaleci, takım halinde akıllardaki tek düşüncenin galibiyet olduğunu söyledi. 1 numara, Erzincan’ın her ne kadar zor bir deplasman olsa da geçen sezon aldıkları 1-0’lık galibiyeti anımsatıp bunu tekrarlayacaklarını belirtti.

“BERABERLİK İŞİMİZE YARAMAZDI”

Uzatmada attıkları golle 2-1 kazandıkları 1922 Konyaspor maçında alınan galibiyetin çok önemli olduğunu dile getiren kaptan, “Galibiyet son dakikada gelince sanki 6 puan vermişler gibi hissiyat oluştu. Kazanmak için elimizden geleni yaptık. Özverili bir mücadele örneği gösterdik. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Bizi en iyi şekilde desteklediler” dedi.

“SAKAT SAKAT OYNADIM, HALA AĞRILARIM VAR”

1 numara, 12’nci haftada Amed Sportif maçında dizinde meydana gelen problemin yüzde yüz geçmediğini, hala ağrılarının devam ettiğini belirtti.

Konya maçında oynayıp oynamayacağının maç saatinde belli olduğunu, fedakarlık örneği gösterip kritik maçta takımı yalnız bırakmadığını söyleyen Sinan, “Ağrılarım geçmiş değil. Bu durumu hocam izah etmiştim, o da oynamam gerektiğini söyledi. Zor bir süreçten geçiyoruz. Takımın yanında olmaya çalışıyorum. Dizlikle oynuyorum, yoğun tedavim devam ediyor. Ağrılarım azalırsa takıma daha fazla katkı sağlayacağım. Elimden geleni fedakârlığı yapıyorum.” diye konuştu.

“KAZANMAK ALIŞKANLIK HALİNE GELMELİ”

1922 Konyaspor galibiyetiyle çok iyi iş çıkardıklarını, puantajda bir basamak yükselerek düşme potası psikolojisinden kurtulduklarını aktaran 1 numara, kendileri gibi 17 puana sahip Erzincanspor’la oynayacakları maçın önemine temas etti.

Kaptan maça dair düşüncelerini, “Hafta hafta bakıyoruz. Önümüzde yine mutlak kazanılması gereken bir müsabaka var. 5 maçta 13 puanla rüya gibi bir dönem geçirdik sonra o rüya bir kabusa dönüştü. Konya’ya mağlup olsaydık, çok büyük sıkıntı yaşayacaktık. İşin ciddiyetindeyiz. Bu işleri sona bırakmamak lazım. Erzincan deplasmanı gerçekten çok zor. Geçen sezon 3 puan alıp gelmiştik. Tarih inşallah tekerrür eder. İyi oyun ve iyi mücadeleyle birlikte 3 puana talip olacağız. Eğer 3 puanla dönersek önümüz açılacak.” sözleriyle aktardı.

“ÇOK PUAN FARKI YOK, KARAMSAR OLMAYALIM”

Sinan Ören, Konya galibiyetine rağmen hala tehlikeli bölgede olduklarının hatırlatılması üzerine “Takımlar arasında puan farkı yok. Çok karamsar olmamak gerekiyor. 5 takım aynı puandayız. Seri lazım. Bu maçı kazandık, devamını getirmemiz gerekiyor. Devamı gelmezse böyle bir ileri, iki geri olduğu zaman lig keyifli olmuyor. Heyecan ve hedef olması lazım. Bu hafta galip gelirsek lig adına daha net konuşabiliriz. 5 sezondur 2. Ligde oynuyorum ben ilk defa böyle bir tabloyla karşı karşıyayım. Geçmiş sezonlarda iyi takımlar yukarılara oynuyordu, biraz daha standart takımlar aşağı taraftaydı. Bu sezon herkes herkesi yenebiliyor. Bu hem tehlikeli, hem lehimize. En azından puan farkı açılmıyor. Aslına bakarsanız bizim artık maçlar kazanmamız gerekiyor. 5 maçlık yenilmezlik serisinde play-off yarışına ortak olduk. Bunu tekrarlamamız lazım. Tekrarlarsak yukarılara tırmanacağız. Burada parola galibiyet. Seri yapmalıyız. Maç kazanmamız lazım, kazandıkça hedeften daha net bahsedebiliriz.” ifadelerinde bulundu.

“HER MAÇ EKSTRA İŞLER YAPMAK İSTİYORUM”

Kırmızı-Lacivertli kaleci, 1922 Konyaspor maçında sergilediği başarılı performansına ilişkin olarak şunları söyledi:

“Ben istiyorum ki her hafta ekstra işler yapayım, takıma daha fazla katkı sağlayayım. Aslına bakarsanız çok iyi çalışıyoruz. Bu maç öncesi çok antrenman eksiğim vardı. Remzi hocamız sağolsun, bizi çok iyi hazırlıyor. Deneyimli biriyle çalışıyorum. 24 günlük aranın ardından 4 antrenman programıyla müsabaka oynadım. Elimden geleni yaptım, benim adıma iyi geçti. Bu sadece benim başarım değil, takımın başarısı. Sonuçta bireysel spor yapmıyoruz, takım oyunu oynuyoruz. Sakatlığın ardından başlangıç açısından benim adıma iyi oldu. Devamlılık önemli. Ağrılarım biraz sıkıntıya sokuyor ama bu da geçecek.”

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi