Zonguldak Kömürspor’un 36’ncı haftada 24 Erzincanspor’la oynadığı karşılaşmada ilk 11’de görev alan orta saha oyuncusu Hüseyin Yılmaz, 388 gün aradan sonra ilk 11’de geri döndü. Uzun zaman sonra direkt forma şansı bulan Zonguldaklı futbolcu, ortaya koyduğu performansla beğeni topladı.

Geçen sezon 14’ü ilk onbir 28 maçta görev aldığı Zonguldak Kömürspor’da bin 316 dakikalık performans ortaya koyan Hüseyin, en son 1 Nisan 2011 tarihinde Başkent Ankara’da Hacettepespor’la oynanan 31’inci hafta maçında ilk 11’de görev almıştı. Bu maçın ardından Gümüşhanespor, Manisa FK, Çorum FK ve Kocaelispor maçlarında yedek soyunarak oyuna sonradan dahil olan Zonguldaklı futbolcu, 2 Mayıs 2021 tarihinde sona eren sezonun ardından kırmızı-lacivertli takımla yollarını ayırıp 2021-2022 sezonu için 3. Lig takımlarından Ofspor’a transfer oldu.

OFSPOR'DA TALİHSİZ SAKATLIK YAŞADI

Amed Sportif ve Kahramanmaraşspor deneyimlerinin ardından Trabzon ekibinde 3’üncü il dışı serüvenine başlayan Hüseyin Yılmaz, burada sezonun henüz başında yaşadığı talihsiz sakatlık üzerine uzun süre takımdan ayrı kaldı. Sakatlığının geçmesiyle birlikte yeşil sahalara tekrar geri dönüş yapan Hüseyin, ilk yarının son 3 haftasında Gümüşhanespor, Ceyhanspor ve Büyükçekmece Tepecikspor’la oynanan maçlarda oyuna sonradan girerek süre şansı buldu.

DEVRE ARASINDA GERİ DÖNDÜ

Devre arasında Ofspor’la yollarını ayırıp tekrar Zonguldak Kömürspor’a dönüş yapan 29 yaşındaki tecrübe, 36’ncı haftada Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda 24 Erzincanspor’la oynanan maçta ilk 11’de sahaya çıktı. 388 gün aradan sonra taraftarın önünde ilk 11 heyecanı yaşayan kırmızı-lacivertli futbolcu, 86 dakika kaldığı oyunda bitime 4 dakika kala yerini Rıdvan Bingöl’e bıraktı.

TAM BİR YIL SONRA İLK 11'DE

Bir yılı aşkın süre sonra ilk 11’de geri dönüş yapan Hüseyin, sergilediği performansla izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Fizik olarak üst seviyede olduğu görülen tecrübeli futbolcu, yüksek top kapma oranı ve isabetli pas ortalamasıyla topun Zonguldak Kömürspor’da daha fazla kalmasını sağladı. Orta sahanın etkili ismi, zaman zamanda rakip kaleyi yoklayarak özlem duyulan uzak mesafe gollerinin arayışı içine girdi.

PERFORMANSINI YÜKSELTECEK

Karşılaşmanın ardından teknik ekip ve takım arkadaşlarından tebrik alan, ayrıca futbol adamlarının beğenisini kazanan Hüseyin, gözünü Tarsus İdmanyurdu ve Isparta 32 Spor’la oynanacak son iki maça çevirdi. Performansını artırarak takıma daha fazla katkı sağlayan isteyen kırmızı-lacivertli orta sahanın, biri deplasman, diğeri iç sahada oynanacak bu maçlarda da yine ilk 11’de tercih edilmesi bekleniyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi