15 Temmuz Şehitleri anısına Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda gerçekleştirilen atletizm yarışması nefes kesti. Gençler kategorisindeki yarışlar sonunda kızlarda Elçin Emir, erkeklerde Muzaffer Bakır altın madalyanın sahibi oldu. İkili, anlamlı günde şampiyonluğa koşmanın gururunu yaşadı.

ZONGULDAK’TA, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi’nin 4’üncü yıldönümü nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm İl Temsilciliği işbirliğinde atletizm müsabakaları düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Koşusu adını taşıyan yarışlar Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda büyük bir heyecana sahne oldu.

Kentte atletizm sporuyla uğraşan atletlerin yanı sıra BESYO sınavına hazırlanan gençler, 15 Temmuz hain darbe girişimine dikkat çekmek için yarıştaki yerini aldı.

Yarışlar öncesinde tüm katılımcılara, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından bastırılan özel t-şörtlerden hediye edildi. Tüm yarışmacılar, yarış esnasında giydikleri t-şörtlerle günün anlam ve önemine vurgu yaptı.

Atletizm İl Temsilcisi Erol Emral’in başlama startını vermesiyle başlayan atletizm heyecanı güzel görüntülere sahne oldu. Yarışları, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ile Spor Şube Müdürü Gazel Güven de izledi.

MADALYALARI VERİLDİ

Yarışmada, bin 500 metreyi ilk 4’te tamamlayan sporculara madalya verildi. Kızlarda birinci Elçin Emir, ikinci Rabia Oruç, üçüncü Reyhan Bozdemir, dördüncü Yasemin Akar olurken, erkeklerde Muzaffer Bakır ilk sırada yer aldı. Bakır'ı, Batıkan Elbir, Berhan Karada ve Vahit Topçu takip etti.

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, madalya töreninin ardından sporculara hitaben yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olan asker ve vatandaşları bir kez daha minnetle andıklarını ifade ederek, “15 Temmuz, ülkemizin uğradığı ihanet günüdür. Allah o günleri bize bir kez daha yaşatmasın. 15 Temmuz’u unutturmamak için atletizm müsabakaları organize ettik. Hain saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Hayatlarını kaybeden askerlerimiz ile vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi. HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi