Zonguldaklı iş adamı Hakan Hekimoğlu’nun başkanlığını yaptığı Hekimoğlu Global erkek voleybol takımının, 2022-2023 sezonunda Zonguldak’ı temsilen 1. Lige katılma düşüncesi yeterli destek sağlanamadığından dolayı gerçekleşmedi. Kulüp, yeni sezonda bir değişiklik olmazsa yine Bursa’yı temsilen lige katılacak.

Mücadele ettiği Alpaslan Endüstri Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde başarılı bir sezon geçirerek Efeler Ligi’nin eşiğine kadar gelen Hekimoğlu Global, yarım kalan lig hedefine 2022-2023 sezonunda ulaşmak istiyor.

Geride kalan sezonda Bursa’yı temsilen 1. Lig mücadelesi veren Hekimoğlu Global’in, yeni sezonda Zonguldak’ı temsilen lige katılması ve maçlarını Site Spor Salonu’nda oynaması söz konusuydu. Böyle bir durum gerçekleşmiş olsaydı, Zonguldak üst seviye takımları konuk edecek, voleybolseverler ilk kez 1. Lig heyecanı yaşayacaktı. Hatta Efeler Ligi’nde yani Süper Lig’de bir takımın ismi hakkı satın alındığı düşünülürse, kafalardaki 1. Lig düşüncesi Süper Lig bile olabilirdi.

Fakat tüm bunlar sadece düşünce aşamasında kaldı. Çünkü Zonguldaklı başkan Hekimoğlu, şehirde yeterli desteğin görülmemesi üzerine 1. Lig ekibini Zonguldak’a getirmekten vazgeçti.

Zonguldak adına büyük kayıp olan bu olumsuz gelişmeyi, Başkan Hekimoğlu’nun yanı arkadaşı olan Zonguldaklı Kanat Tan duyurdu.

Sosyal medyadan yaptığı duyuruda Tan, “Bizler memleket sevdalısı insanlarız. Birileri çıkmış hiçbir menfaat gözetmeksizin, reklam peşinde olmadan Zonguldak adına ekonomik, spor ve kültürel anlamda özellikle gençlere spor sunmak için mücadele ediyor. Zonguldak adına 1. Ligi Zonguldak’a getirme adına güzel bir proje hazırlanıyordu. Dün Vali bey ile yapılan görüşmeler ışığında destek ortamı bulunamadı. Bu koşullar altında tek bir kişinin sponsor olmadan Zonguldak için şartları ne kadar zorlasa da takımı Zonguldak’a getirmesi mümkün değil. Bize sıcak ilgi gösteren sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Voleybolda çok büyük bütçeler olmamasına rağmen üstelik kentte o kadar holding ve enerji şirketleri olmasına rağmen projenin gerçekleşmemesi üzüntü verici. Sonuç olarak, büyük olasılık anlaşma sağlanmış olup Efeler Ligi’nde yani Süper Lig’de bir takımın ismi hakkı satın alınmışken Zonguldak projesinin gerçekleşmemesi en acısı. Yeni sezonda Zonguldak’ı ulusal televizyonlarda izleme, Süper Ligde yarışma ortamı, Avrupa Kupaları’na hedeflenmiş bir takım yaratılacakken, sürecin olumsuz işlemesi Zonguldak’a çok büyük şeyler kaybettirdi” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi