Speed Dating, Avrupa'da yaygın olan bir tanışma etkinliğidir. Etkinlikte, katılımcılar bir masaya oturur ve her 4 dakikada bir başka masaya geçer. Bu sayede, katılımcılar kısa sürede birçok kişiyle tanışabilir ve potansiyel eş adaylarıyla iletişim kurabilir.

İstanbul’da düzenlenen Speed Dating buluşması da sosyal medyada büyük ilgi gördü. Görüntülerde, buluşmaya gelenler için kafede sunum yapan kadının çiftlere nasıl tanışacaklarını anlattığı görülüyor. Kadın, kuralların kadınlar sabit kalırken erkeklerin her 4 dakikada bir yer değiştireceğini ve çiftler arasında kurulacak iletişimlerin ardından müzik eşliğinde serbest zamana geçileceğini dile getiriyor.

Görüntülerin hızla yayılmasının ardından, Speed Dating buluşmasının yapıldığı kafe bugün zabıta ekipleri tarafından kapatıldı.

İhbar üzerine gidilen evde patlama: 5’i jandarma personeli 7 yaralı İhbar üzerine gidilen evde patlama: 5’i jandarma personeli 7 yaralı

Speed Dating buluşmasının kapatılması, Türkiye'de tanışma etkinliklerine yönelik tartışmaları gündeme getirdi. Bazı kişiler, Speed Dating buluşmalarının uygunsuz olduğunu ve bu tür etkinliklerin yasaklanması gerektiğini savunuyor. Diğerleri ise, Speed Dating buluşmalarının insanların yeni insanlarla tanışmasına ve potansiyel eş adaylarıyla iletişim kurmasına yardımcı olduğunu savunuyor. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu