Sınıf annesi ile bir öğrenci arasında yaşanan diyalog ülke gündeminde yer aldı. Henüz 9-10 yaşlarında bir çocuğun kendini sınıf annesine sorgulatmaması ve hakkını savunması takdir alırken, üslubu ise çeşitli eleştirilere neden oldu. Sosyal medyayı ikiye bölen olayda sınıf annesi ise eleştirilerden nasibini aldı.

“ÖYLE HERKES İSTEDİĞİ GİBİ, AĞA, KAYMAKAM, BAŞKAN OLABİLSEYDİ…”

Sınıf annesinin, öğrenciyi sorgulaması ve “Senin böyle konuşmanı kim sağlıyor? Sen öğretmenine de mi böyle davranıyorsun?” şeklindeki cümlelerinin ardından, çocuk “Sana ne? Her şeyi bilmek zorunda mısın? Bilmek zorunda değilsin. Bir sınıf annesi, sanki dünyanın ağası. Yok öyle bir şey be! Öyle herkes istediği gibi, ağa, kaymakam, başkan olabilseydi, herkes istediği gibi olurdu. Yok işte olamaz.” Cevabını verdi. Sınıf annesi ise duyduğu cümleler karşısında şok geçirerek, “Ben sınıf annesiyim. Ben her şeyi bilmek zorundayım.” dedi.

TÜRKİYE’Yİ İKİYE BÖLDÜ!

Konu ile ilgili sosyal medyada ise çok sayıda kişiden farklı bakış açılarını içeren yorumlar geldi. Yorumlardan bazıları şu şekilde:

“Aslan gibi savunmuş kendini. Sınıf annesi ne”

Düzce’ye 9 hekim atandı Düzce’ye 9 hekim atandı

“Bu çocuktan ne bekleyebilirsin ki? Eroin satacak esrar satacak, adam öldürecek trafikte birini bıçaklayacak, annesin kesecek, karısını vuracak!”

“Sınıf annesi denilen paçozda şu çocuk kadar akıl yok, o yavrunun annesi dava etsin donuna kadar alsın varoşun!”

“Çocuğun tek eksiği saldırması. Böyle durumlarda saldırması gerektiğini de öğretmeli.

Bir başka veli benim çocuğumu kaydetmeyi bırak, sınıfa giremez. Nereden çıktı bu sınıf annesi falan filan işleri anlamıyorum ki.

Aferin çocuğa ve onu yetiştirenlere. Otorite pozu kesen figürlere bu yaşta böyle haklı ve doğru bir tavırla karşı çıkmayı başarıyor, yarın saygın ve örnek bir vatandaş olur. İzleyip gülen arkadaşları da ‘Geçinemiyoz reis bi’ şaapsa ya’ diyen bidon kafalılar olacaklar muhtemelen.”

“Şerefim ve namusum üzerine yemin ederim ki bariz şekilde terbiye edilmemiş asi velet vakası değil, kuvvetle muhtemel o "sınıf annesi" sıfatı taşıyan vasıfsız kadın bu sabiyi bu hale getirdi. Bunlar adeta öğretmen edasındadır, ufacık çocuklar üzerinde tahakküm kurma çabasındadır. Ahmak ve işsiz kadınların suni statüko yaratıp egolarını okşadıkları bir müssesedir. Fakir ve asosyal çocukları ‘tatlı tatlı’ ezerler. Beyhudedir ve kaldırılmalıdır.”

“Sınıf annesi? Ülkedeki otorite manyaklığının son ürünü. Çocuklara vakit ayırmayan, ayıramayan, ayırmak istemeyen öğretmen ve velilerin seçtiği, hiçbir standartı olmayan çocuk bekçisi! Videoya çekip paylaşmak da zaten bunun net delili. Sabret kardeşim, köprüyü geçene kadar sabret”

“Çocuğun yerden göğe haklı olduğunu ama üslup sorunu yaşadığını bunun sebebinin de benzer cümleleri evde sıkça duyduğunu düşünüyorum. Sınıf annesi olan kadının daha büyük problemleri var. Video biraz daha uzun olsaydı MEB de dayım var bak falan diyecekti çocuğa. İşin eğitimini almış bizler öfke nöbeti geçiren çocuklara özellikle diğer çocukların yanında böyle davranmıyoruz. Bu hiç bir halt bilmeyen çocuk yüzünden o sınıftaki diğer çocuklar öğretmene de sen kimsin çekecekler. Elimizde sopa veya ağır cezalarla disipline etme söz konusu değil ama sınıf ortamının düzenini sağlamak artık çok zor olacak buna eminim. Komplekslerini çocuklara yansıtacak velileri çocuklardan uzak tutmalı ama en önemlisi öfke problemi olan kişiler ürememeli.” (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

NS8mSEqc1LxaHof5.mp4_snapshot_00.05.498

Editör: Murat Barutçu