Zonguldak’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda soba ve uyku tulumu, battaniye, kışlık giyecek üretmeye devam ediliyor.

Ülkemizin her tarafında olduğu gibi Zonguldak’ta da İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri afet bölgesinde depremden etkilenen vatandaşlarımız için soba üretmeye devam ediyor. Halk eğitimi merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, meslek liseleri; uyku tulumu, battaniye, kışlık giyecek üretmeye devam ediyor.

Zonguldak’ta meslek liseleri tarafından üretilen 400 soba, halk eğitimi merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, meslek liselerinde üretilen 1000 uyku tulumu deprem bölgesindeki Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay illerimize gönderilerek depremden etkilenen vatandaşlarımıza dağıtıldı.

Depreme bölgesindeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza gönderilmek üzere üretilen ve gönderilen soba ve uyku tulumları ile ilgili paylaşımda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “Eğitim ailemizin tüm fertleri, deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için seferber oldu. Zonguldak’taki okullarımız, gönüllü öğretmen, öğrenci, usta öğretici, veli, personel de  o büyük ailenin ferdi olarak üretime, dayanışmaya dahil oldular” diyerek şunları söyledi:

“6 Şubat'ta yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen deprem sonrası tüm Ülkemizde  olduğu gibi ilimizde de Valiliğimiz koordinesinde AFAD tarafından yürütülen yardım faaliyetlerinde “Eğitim Ailemiz”  olarak yer aldık. Meslek liselerimiz, halk eğitimi merkezlerimiz, mesleki eğitim merkezlerimiz de yürütülen çalışmalarda üretime dahil olarak  fiili olarak destek verdiler. Meslek liselerimiz bölgedeki vatandaşlarımızın çadırlarını ve yüreklerini ısıtan sobaları üretiyorlar. Kardeşliğimizi pekiştirecek, bu zorlu günleri aşacağız. Milletimizle birlik ve beraberliğimizi daha güçlü kılarak bu zorlu günleri geride bırakacağız.

Halk eğitimi merkezlerimiz, mesleki eğitim merkezlerimiz   ve meslek liselerimizde uyku tulumu, battaniye, kışlık giyecek üretiyorlar. Afet bölgesindeki vatandaşlarımıza gönderilerek kışın bu zorlu günlerinde bir nebze de olsa yaraların sarılmasına katkı sunuyorlar. Şu ana kadar 1000 uyku tulumunun üretimi tamamlanarak deprem afet  bölgesindeki  illerimiz; Malatya, Kahramanmaraş, Hatay’a ulaştırıldı.

İlimiz genelinde meslek liselerimizde üretimi yapılan 400 sobanın deprem bölgesine sevkiyatı sağlanarak depremden etkilenen kardeşlerimize ulaştırıldı. Deprem bölgesindeki illerimizden ilimize öğrenci nakilleri devam ediyor.805 öğrencimizin naklini ilimiz okullarına gerçekleştirdik. Evlatlarımız, geleceğimizdir. Her imkan ve koşulda yanlarında olmaya devam edeceğiz. Depremin ilk gününden itibaren  tüm eğitim ailemizle, vatandaşlarımızın yanında olduk, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Zor zamanlar iyiliği çoğaltan, dayanışmayı perçinleyen zamanlardır. Milletçe kenetlenerek zorlu günleri aşacağız. Üretim ve dayanışmamız artarak devam edecek”  (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin