ZBEÜ’de Rektör-Öğrenci Buluşmaları devam ediyor ZBEÜ’de Rektör-Öğrenci Buluşmaları devam ediyor

Zonguldak'ta 6 aylık Utku Limoncu, SMA Tip-1 ve kalp rahatsızlığıyla savaşıyor. Küçük Utku için Zonguldak'tan da yardım kampanyası başlatıldı.

Utku'nun tedavi maliyeti 58 milyon TL'yi buluyor. Kalbindeki sorunun yanı sıra SMA hastalığıyla da mücadele eden Utku'nun acilen tedavi edilmesi gerekiyor. Ailenin başlattığı kampanya için Ankara Valiliği'nden izin alındı. Aile, kampanyanın hızla tamamlanarak bebeğin sağlığına kavuşması için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Ankara'da Milli Savunma Bakanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Fırat Limoncu ve eşi Ebru Müge Limoncu'nun ikinci çocuğu olan Utku, Eylül 2023'te doğduğunda kalbinde delik olduğu teşhisi konuldu. Kısa süre sonra yapılan testlerle SMA Tip-1 hastası olduğu ortaya çıktı. Utku'nun dilinde titreme ve dizlerinde kas zayıflığı belirtileri gözlendi.

Aile, Dubai'deki bir hastaneden alınan 1.819.500 dolarlık tedavi teklifi için kampanya başlattı. Uzman Çavuş Fırat Limoncu, hazırlanan yardım videosunda, "Ben de bir asker olarak şehit adayıyım; ancak evladımın yaşam mücadelesinde destek bekliyorum" dedi.

Utku'nun annesi Ebru Müge Limoncu, bebeğin kalp rahatsızlığı için kilo alması gerektiğini ancak SMA hastalığı nedeniyle kilo almaması gerektiğini belirtti. Anne, Utku'nun 5 yaşındaki ablası Duru ile birlikte sağlıklı büyümesini istediğini dile getirdi.

SMA hastası Utku için Zonguldak'tan da destek gelmeye başladı. Zonguldaklı vatandaşlar, Utku'nun sesini duyurmak için sosyal medyada kampanyayı paylaşarak bağışta bulundu. "SMA değil Utku kazansın" sloganıyla ilerleyen projeye Zonguldaklılar da destek çağrısında bulundu.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA