Demokrat Parti eski Zonguldak İl Başkanı Turgut Hamzaçebi, “Siyaseti kendi çıkar ve menfaatleri için yapanlardan ne ilimize nede ülkemize hiçbir fayda gelmez” dedi.

28 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu öncesinde siyasilere seslenen Hamzaçebi, “Ülkemizi yönetmeye talip olanlar, iktidar ve muhalefeti ile beraber bir an önce mazlumların gözyaşlarını durdurmalı güven kaybına uğrayan adalet düzenini yeniden sağlamalıdırlar. Bozulan huzurun ve barışın sağlanması için gerekli adımları birlikte atmalıdırlar.”

Nankörlüğü değil vefayı kucaklayacak bir anlayışın gelmesini bekliyoruz diyen Demokrat Parti eski Zonguldak İl Başkanı Turgut Hamzaçebi, konuşmasına şöyle devam etti:

NANKÖRLÜĞÜ DEĞİL VEFAYI KUCAKLAYACAK BİR ANLAYIŞIN GELMESİNİ BEKLİYORUZ

28 Mayıs Pazar günü yeniden sandığa gidecek ve ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanını seçecek, seçimleri geride bırakıp yeni bir döneme gireceğiz. Yeni dönemde beklentilerimiz var. Ülkemizin istikrarlı büyümesini, Eğitimin daha kaliteli hale getirilmesini, İşsizlik sorununun çözülmesini, Yoksulluğun ve fakirliğin önüne geçilmesini, Halkımızın refaha erdirilmesini, İşçi, memur, çiftçi, esnaf ve emeklinin yüzlerinin güldürülmesini, Tarım ve hayvancılığa önem verilip dışa bağımlılığın azaltılmasını, Ülkemiz de huzur  ortamının bir an önce sağlanmasını, Terör belasının sonlandırılmasını, Sevgi, dostluk, kardeşlik ilkelerinin arttırılmasını, Toplumsal barışın sağlanmasını kısacası kin ve nefreti değil saygıyı. Öfkeyi değil sevgiyi. Bencilliği değil fedakârlığı. Nankörlüğü değil vefayı kucaklayacak bir anlayışın gelmesini bekliyoruz.

HALKI BİRBİRİNE KARŞI KIŞKIRTMAKTAN KAÇINMADILAR

Geçirdiğimiz bu seçim döneminde siyasetçiler, özellikle iktidar kanadı çok çirkin dil kullandılar kendilerinden olmayanları ötekileştirdiler. Bel altı vurmaktan dahi kaçınmadılar. Her iki tarafın trolleri sosyal medya üzerinden yalan yanlış videolarla, düzmece haberlerle halkı birbirine karşı kışkırtmaktan kaçınmadılar. Ben birçok seçim yaşadım, aday oldum, yönetici oldum, il başkanı oldum ama böyle çirkin ifadelerle yürütülen bir seçim yaşamadım. Bu seçim de dikkatimi çeken en önemli unsur sosyal barışın bozulmasıdır. Kardeşin kardeşe, arkadaşın arkadaşına, komşunun komşusuna dargın olduğu bir toplum haline gelinmesidir. Bu böyle devam edemez eğer seçimlerden sonra bu durum tedavi edilmez ise toplum ayrışmaya gider.

Akşener’e kadın rakip Akşener’e kadın rakip

SOSYAL BARIŞIN EN ÖNEMLİ ADIMI SOSYAL DAYANIŞMADIR

Bilindiği gibi sosyal barışın en önemli adımı sosyal dayanışmadır. Aile dayanışması, komşu dayanışması, mahalle dayanışması, iş yerlerinin dayanışması, siyasilerin dayanışması, toplumda huzur bozucu unsurların olmaması ve toplumun savaş ve çatışma ortamından uzak durması sosyal barışı meydana getirir. İnsanlar arası ilişkilerin sevgi, saygı, hoşgörü, adalet ve dayanışma ilkeleri doğrultusunda yürütüldüğü, ön yargılardan kaynaklanan anlaşmazlıkların medeni ölçüler içerisinde çözüldüğü bir huzur ortamını sağlamak ancak sosyal barışla mümkündür. Sosyal barışın sağlandığı toplumlarda zulüm, şiddet, terör, adaletsizlik, haksızlık ve ayrımcılık gibi olumsuzluklara rastlanmaz.

BOZULAN BARIŞIN SAĞLANMASI İÇİN GEREKLİ ADIMLARI BİRLİKTE ATMALIDIRLAR

Geçmişte de yaşanan Kumpaslar, Paralel yapılanmalar, Adalete ve fırsat eşitliğine vurulan darbeler, adam kayırmalar ve diğer toplumsal dayanışmayı bozucu etmenler birlik ve beraberliğimize darbe vurmuştur. Bugün ülkemizi yönetmeye talip olanlar, iktidar ve muhalefeti ile beraber bir an önce mazlumların gözyaşlarını durdurmalı güven kaybına uğrayan adalet düzenini yeniden sağlamalıdırlar. Bozulan huzurun ve barışın sağlanması için gerekli adımları birlikte atmalıdırlar. İnsanlarımızın her alanda dayanışma duygularını arttırarak sosyal barışı yeniden sağlamalıdırlar.

HAYATTA ÖNEMLİ OLAN İKTİDAR DEĞİL İTİBARDIR

Yeni seçilen vekillerimize uzun yıllar sosyal platformlarda yöneticilik yapan ve siyasi kulvarda mücadele eden bir abileri olarak elbette bazı tavsiyelerim olacaktır. Şunu hiçbir zaman akıllarından çıkarmasınlar; Siyaseti kendi çıkar ve menfaatleri için yapanlardan ne ilimize, nede ülkemize hiçbir fayda gelmez. Hayatta önemli olan iktidar değil itibardır. Siyaset için söz verip de sözünü tutmayan, yalnız kendisinin değil ailesinin, partisinin, ülkesinin saygınlığını da yok eder. O nedenle seçim meydanlarında verilen sözler ve vaatler unutulmasın. Halkın ihtiyaçlarına cevap verecek ve halkın çektiği sıkıntılara çare olacak projeler üzerinde çalışılsın. Çünkü biz biliyoruz ki gelişmenin amacı da aracı da insandır. Her şey insan içindir. Mutluluk insan için. Ülkemizin güzel insanlarının da huzura, refaha ve mutluluğa ihtiyaçları vardır. Milletvekillerimiz ve mensubu oldukları partileri sakın bunları göz ardı etmesinler. Özellikle ilimiz vekilleri kömür karasını alın teri ile yıkayan insanların kenti olan Zonguldak’ın aşkını ve sevgisini hep yüreklerin de taşısınlar. Ülke ve ilimiz menfaatleri için çalışsınlar.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin