Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, ilin yarınları adına çok önemli olan projeler hakkında bilgi verdi.

Zonguldak’ın gelişimine, kalkınmasına ve büyümesine yön verecek olan dev projede sona yaklaşıyoruz diyen Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, açıklamasına şöyle devam etti:

YOL ÇALIŞMASIND A SON VİRAJA GİRİYORUZ

“Zonguldak’ı Kilimliye, Oradan da Filyos’a, limana ve havaalanına sahilden bağlayacak, ulaşımında yeni ufuklar ve yeni bir çığır açacak yol çalışmasında son viraja giriyoruz. Tamamlanacak bu dev proje ile 30 dakikada kat ettiğimiz 10,8 km lik Zonguldak-Kilimli arasındaki ulaşım yolu 5,7 km kısalarak ulaşım mesafesi de 5 dakikaya düşecektik.

SONA YAKLAŞMAKTAYIZ

Ana omurgasını Mithatpaşa tünellerinin oluşturduğu Zonguldak Kilimli arasındaki 5,7 km lik proje kapsamında, Sağ tüpü 1.654 metre, sol tüpü 1.540 metre uzunluğunda T-2 tüneli Sağ tüpü 340 metre, sol tüpü 330 metre uzunluğunda T-1 tüneli, Sağ tüpü 240 metre, Sol tüpü 241 metre uzunluğunda T-0 tüneli, Sağ tüpü 400 metre, sol tüpü 443 metre uzunluğunda Aslankaya Tüneli olmak üzere 4 adet tünel projesi bulunmakta. Bu Tünellerden Aslankaya Tünelleri daha önce açılmış olup iyileştirmesi gerçekleştirilecektir. T-2 ve T1 tünellerinde delme işlemi tamamlanmış olup alt yapı ve betonlama çalışmaları devam etmektedir. Uzunkum geçişini sağlayan T-0 tünellerinde ise delme çalışmaları aralıksız sürmekte ve sona yaklaşmaktayız.

ZONGULDAK’IN ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Yine bu proje kapsamında İkinci makas mevkiinde Zonguldak şehir içi ve Şehirlerarası geçiş ve bağlantılarını sağlayacak K1, Uzunkum geçişini ve bağlantılarını sağlayacak Uzunkum, Kilimli şehir içi geçişi ve bağlantılarını sağlayacak olan Kilimli kavşakları bulunmaktadır. Bu Kavşaklardan İkinci Makas bölgesinde bulunan K-1 kavşağının ihalesi yapılıp yer teslimi gerçekleştirilmiş olup yapımı hızla devam etmektedir. Uzun Kum ve Kilimli Kavşakları tünel projeleri kapsamında yer almakta olup, yapım çalışmaları tünellerle birlikte devam etmektedir. Bu Projenin tamamlanarak hizmete alınması ile birlikte Zonguldak’ın ulaşım sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşurken geleceğine ışık tutup, büyümesine, kalkınmasına ve gelişmesine yön verecektir. Ülkemize, Bölgemize ve Zonguldak’ımıza hayırlı olsun.” Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi