Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal yaptığı açıklamada, “AKP’nin Erol Sarıal’ı eleştirmesi olağandır” dedi.

Sarıal açıklamasında, “ Sahil Yolunun Zonguldak Uzunkum-Kilimli arasında dalgalar darp ettiği için kapatılan sahil yolu ile ilgili olarak bir basın temsilcisinin sorusuna karşın, telefonla; “AKP’nin Ülkede açtığı en büyük yol yolsuzluktur” başlıklı açıklamamız olmuştur” diyerek şunları söyledi:

“Yaptığım açıklamaya karşı, AKP Kilimli İlçe Başkanı Sayın Sedat Tolga Demirci, açıklamama yanıt niteliğinde ardı ardına açıklamalarda bulunuşlardır. Açıklamalarında “Doğu Karadeniz Duble Yolunu” AKP’nin yaptığını bilmeyen, cahil ve çelişkili bir Erol Sarıal tiplemesi ortaya koymaya çalışmışlardır. Madem Karadeniz çocuğuyum ve madem CHP’nin Kilimli İlçe Başkanıyım. Doğu Karadeniz Sahil Yolu’nu AKP’nin inşa ettiğini neden bilmiyor muşun?.. Sedat Tolga Demirci, tıpkı Genel Başkanı’nın, Zonguldaklıların gözlerinin içine bakarak; 1992’de kurulan Karaelmas Üniversitesi için, “Daha önce Karaelmas Üniversitesi var mıydı? Yoktu. Karaelmas Üniversitesi’ni 2007’de biz kurduk” dediği gibi bir gafta bulunmuş.. Tolga Başkan daha genç bir arkadaşımız, tarihi süreçleri bilmeyebilir. Yanıltılıp, yanılabilir. İleride deneyim kazandıkça ayrıntılı araştırma yapmasını öğrenir. Şahsıma karşı eleştirisi yapması ise olağandır.

TARİH SİZİ YALANLIYOR BEYLER

Karadeniz Duble Yolunun başlangıç ve bitiş öyküsü AKP’lilerin anlattıklarından daha farklı gelişiyor..

Samsun'dan Sarp Sınır Kapısı’na kadar uzanan Karadeniz Salih Yoluyla ilgili ilk büyük ihale, Turgut Özal Döneminde 1987 yılında, trafiğin en yoğun olduğu Çarşıbaşı-Trabzon-Araklı kesimi için yapıldı. Bu ve takip eden ihalelerde milli bütçeden yeterli ödenek ayrılamadığı için çalışmalar istenildiği gibi gitmedi.

Projenin planlanan sürede tamamlanabilmesi ve yolun hizmete açılabilmesi için 1997 yılından itibaren ihale edilen kesimlerin, dış kredili olarak yapılması kararlaştırıldı.

Biz Diyoruz ki; Halkın kaynaklarını çarçur etmeyin, iyi kullanın. Yaptığınız yolları sağlam yapın, karton boyar gibi yağmurda çamurda silinmesin, dökülmesin.20-30 sene önce yapılmış, bu gün hala sağlam kalan yollara, yapılara bakarak örnek alın.İş yapan firmaları denetleyin. Yanlış yapanları cezalandırın ki, başka firmalar doğru yapsınlar. Biz, Sahil Yoluna karşı değiliz. Yolsuzluğa karşıyız. Erol Sarıal’a çamur atarak yolsuzlukları örtemezsiniz. Bugüne değin çamur atanlar kendi çamurlarına gömüldüler” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi