Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol ve Merkez ilçe Başkanı Recep Horozoğlu, Şafak Gazetesini ziyaret etti.

Ziyarette partisinin kongre süreci, Zonguldak ve ülke siyasetine değinen Erol, “Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla 6. Olağan İl Kongremizi icra edeceğiz. Tüm delegelerimizi ve Zonguldaklı vatandaşlarımızı kongremize davet ediyoruz. Ahlak ve maneviyat noktasında Türkiye özellikle Ak Parti döneminde çok geri gitti. Türkiye’de şuanda ahlaki bir erozyon yaşanıyor. Ekonomiyle ilgilide çok büyük sıkıntılar var” dedi.

Konuşmasına 6. Olağan İl Kongrelerine tüm Zonguldaklıları davet ederek devam eden Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, şunları söyledi:

ZONGULDAK HALKINI KONGREMİZE DAVET EDİYORUZ

“Allah kısmet ederse 25 Ekim 2020 Pazar günü saat 14.00’da Dedeman Otelde Sayın Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla 6. Olağan İl Kongremizi icra edeceğiz. Tüm delegelerimizi ve Zonguldaklı vatandaşlarımızı kongremize davet ediyoruz. Aynı zamanda teşkilat çalışmalarımıza da yoğun şekilde devam ediyoruz. Zonguldak’ın 8 ilçesinin ilçe merkezinde sandık seçmen listeleri bazında her sandık seçmen listesindeki 60-70 haneyi ilçe başkanlarımız ile yardımcılarımız kapı kapı, hane hane geziyorlar ve Saadet Partisinin Türkiye’nin sorunlarına dair çözümlerini ortaya koyma noktasında projelerimizi sunan broşürleri takdim ediyorlar. Aynı zamanda gittikleri hanelerde bulunan vatandaşlarımıza maske hediye ediyorlar.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN İÇİLEBİLİR SU İSTİYORUZ

Zonguldak Belediyesine kaynak aktarma noktasında Belediye Başkanımız Ankara’da çalışmalarını sürdürüyor. Yalnız her zaman söylüyoruz belediye başkanımız Zonguldak ve Zonguldak’ın bütçesiyle ilgili; gelir-gider durumunun denk olması, denk bütçenin ayarlanması ile gelirlerin artırılması giderlerin azaltılması konusunda daha dikkatli bir çalışma yapması lazım. Halk Otobüsü ihalesi 28 Ekim’de büyük ihtimalle yapılacak yeni yapılacak ihalenin de Zonguldak’ımıza hayırlar getirmesini diliyoruz. Belediye Başkanımızdan Zonguldak’ta içilebilir su istiyoruz. İçilebilir suyun sağlanabilirliği noktasında da makro düzeyde bir arıtma tesisi kurulmasını istiyoruz. Aslında vatandaşlarımız 17 Belde Belediyemizden ve 8 ilçe Belediyemizden içilebilir su istiyor.

TÜRKİYE EKONOMİSİ DUVARA TOSLADI!

Türkiye’de ekonomi duvara tosladı! Ekonomiyle ilgili çok büyük sıkıntılar var. En son açıklanan rakamlara göre en fazla kar oranı açıklayan kuruluşlar yine bankalar oldu. Hükümet pandemi kapsamında yapmış olduğu yardımların 400 milyar TL civarında olduğunu iddia ediyorlar ancak yapılan bu yardımların 220-230 milyar TL’si faizle kredi sunumu şeklinde oldu. Diğerleri de SSK, Vergi ödemesi şeklinde oldu. Hükümetin nakdi anlamda vatandaşına, esnafına ciddi manada bir yardımı olmadığını rakamlar zaten bizlere gösteriyor.

AHLAK VE MANEVİYAT AK PARTİ DÖNEMİNDE ÇOK GERİ GİTTİ!

Zonguldak’ta bazı güzel değişiklikler var. Özellikle Ak Parti Ankara ve İstanbul gibi Büyük Şehir Belediyelerini kaybettikten sonra Zonguldak Belediyesini kazanınca ne yapıyor? Merkezi bütçeden kaynakları biraz daha aktarmaya çalışıyor. Lakin biz hükümetin ve iktidarın Türkiye’nin sorunlarını çözme noktasında gerçek halis bir niyeti olduğuna inanmıyoruz. Neden inanmıyoruz? Ak Parti iktidarı Türkiye’de hiçbir zaman, hiçbir suretle yapısal reformları yapmadı. Ekonomik, siyasal, sosyal anlamda hiçbir yapısal reforma imza atmadı. Örneğin ekonomi anlamında gelir dağılımı adaleti halen sağlanamadı. Vergi reformu ciddi manada yapılamadı. Siyasi partiler kanunu değişmedi. Seçim kanunu değişmedi. Ahlak ve maneviyat noktasında Türkiye özellikle Ak Parti döneminde çok geri gitti. Türkiye’de şuanda ahlaki bir erozyon yaşanıyor. Ailesiz bir toplum ve çocuksuz aile şeklinde model üzerinde hızla ilerleniyor. Sosyal yardımlarla geçinen büyük kesim var. Biz Saadet Partisi olarak Türkiye’de yoksula yardım eden değil yoksulluğu kaldıran ve insanlara iş, aş imkanı sağlayan bir ekonomik politika ön görüyoruz. İktidarın üretim ekonomisine geçmesini tavsiye ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi