AK Parti Zonguldak İl Gençlik Kolları 6-8 Ekim olaylarının yıldönümünde, vatandaşlara ve esnaflara teröristlerin ülkemize verdiği zararları anlatan broşür dağıttı.

HDP'nin çağrısı üzerine 6-8 Ekim 2014'te terör örgütü yandaşlarının 35 il ve 96 ilçede gerçekleştirdiği saldırılarda 2 polis şehit olurken 37 kişi ise hayatını kaybetmişti. Üzerinden 7 yıl geçen 6-8 Ekim Olayları ile ilgili 108 sanığın yargılaması halen sürüyor. HDP'nin çağrısı üzerine 6 Ekim 2014'te terör örgütü YPG/PKK yandaşları tarafından bahanesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller başta olmak üzere 35 il, 96 ilçe ve 131 yerleşim yerinde 6-9 Ekim tarihlerinde barikatlar kurulup yollar kesilmişti.

AK Parti tarafından vatandaşlara ve esnaflara dağıtılan broşür de, HDP'nin çağrısı üzerine başlayan olaylarda ülkemize verilen zararlar tek tek anlatılıyor.

AK Parti Zonguldak İl Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Feyyaz Öz yaptığı açıklamada, "Ülkemizin yurt içinde ve yurt dışında hain terör örgütü PKK ile mücadelemiz devam ediyor. AK Parti iktidarıyla birlikte PKK ile mücadele çok daha fazla artmış durumda. Yurtiçinde ki terörist sayısı 200'ün altında ilk defa düştü. Şu an başarılı şekilde terörle mücadele devam ediliyor. İnşallah kalan teröristler temizleninceye kadar mücadele durmaksızın devam edecek.Bugün burada 6-8 Ekim olaylarının üzerinden 7 yıl geçti ve olayların yıldönümünde halkımıza ve esnaflarımıza broşür dağıtıyoruz Broşür içerisinde 6-8 Ekim olaylarında HDP'nin çağrısı üzerine sokağa çıkan teröristlerin ülkemize ve insanlarımıza verilen zararlarını içeren bilgilerin yer aldığı bir broşür bu. Şu an dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin 6-8 Ekim olaylarını ve verilen zararların hiçbir şekilde unutturmayacağız" dedi. Haber: Meryem DEMİR

Editör: Haber Merkezi