Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi üyesi Aylin Nazlıaka, Zonguldak’a gelerek partisinin bir dizi programlarına katıldı.  

Bir restoranda düzenlenen programa CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi üyesi Aylin Nazlıaka, CHP İl Başkanı Murat Pulat, CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe ve belde teşkilat başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, şunları söyledi:

KIR: “KADINA ŞİDDETE HAYIR”

“Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak önce iktidarın bize kaybettirdiği değerlerimiz için kolları sıvadık. ‘Kadına şiddete hayır’ dedik. Zonguldak il genelinde yaptığımız bir bot bir mont projemizle iki bin 500 çocuğumuza ulaştık. Bu projede, bu sıkıntılı pandemi ortamında gece gündüz demeden projeyi ilk günkü heyecanı ile bitiren ilçe başkanlarıma, onların ekiplerine ve il yönetimime huzurlarınızda emekleri ve özverileri için çok teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka’nın yolundan giderek ‘örgütlü kadın’ mücadelemizi gün be gün arttırarak yolumuza devam ediyoruz. Aramıza yeni katılan kadın üyelerimiz, kız kardeşlerimiz Cumhuriyet Halk Partisi ailemize hoşgeldiniz. Biz Zonguldak kadınlarıyız. Biz Atatürkçü, biz demokrat, biz mücadeleci, biz ‘önce insan’ diyen, inandığı uğruna sonuna kadar giden, yılmayan, korkmayan kadınlarız. Kotalar bize dar rotamız iktidar.”

NAZLIAKA: “KADIN POLİTİKALARININ HAYATA GEÇİRİLMESİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Kadınlar hayatta kalma mücadelesi veriyor diyen Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi üyesi Aylin Nazlıaka, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizler 9 Ağustosta yapılan kurultayla birlikte yeni bir yönetim olarak kadın kollarına geldik. Kendimize iki ana çalışma hattı belirledik. Birincisi örgüt içi çalışmalar ikincisi örgüt dışı çalışmalar. Örgüt içi çalışmalar içinde 2 ana omurga tespit ettik.

Birinci olarak kadın üye sayımızın erkek üye sayımızın üçte biri olduğu oranından yola çıkarak olabildiğince daha fazla kadın üye yapmak. Hızla Türkiye’nin her yerinde kadın-erkek fark etmeden partimizin üye sayısını artırmaya çalışıyoruz.

Örgütlenmede eksik olduğumuz yerlerde örgütlenme çalışmalarımıza hızla başladık. Mart ayı sonuna kadar Türkiye’nin her ili ve ilçesinde var olacağız. Yılsonuna kadarda örgütlenmediğimiz hiçbir belde ve mahalle kalmayacak. Örgüt dışı çalışmalarımız olarak özellikle kadının hayatın her alanında güçlendirilmesi ve kadın politikalarının hayata geçirilmesi noktasında çalışmalarımız sürüyor. Bunlardan bir tanesi önümüzdeki günlerde meclisin gündemine de gelecek olan siyasi partiler yasasında değişiklik yapılmasına dönük çalışmamız.

NAZLIAKA: “HAYATIN HER ALANINDA EŞİT TEMSİL İSTİYORUZ”

Hayatın her alanında eşit temsil için, mecliste de eşit temsilin sağlanması yönünde siyasi partiler yassında bir değişiklik yapılması yönünde bir kanun teklifi taslağı hazırladık. Bu kanun teklifi taslağı kadın derneklerine yollandı ve onlardan da görüş aldık.

Önümüzdeki günlerde son halini alacak olan kanun teklifimiz meclis gündemine gelecek. Bu kanun teklifimin ilk imzacısı Genel Başkanımız olacak. Birde bu kanun teklifi taslağımızı sadece kadın milletvekillerimiz imzalamayacak Cumhuriyet Halk Partisi gurubu olarak imzalanacak. Çünkü demokrasi dediğimiz şey katılımcılık demektir. Demokrasi dediğimiz şey kadın-erkek bir arada verilmesi gereken mücadeledir.

Madem dünyanın yarısını kadınlar oluşturuyor, diğer yarısını da kadınlar dünyaya getiriyor o halde mecliste de eşit temsil olmalıdır diyerek yola çıktık ve bu kanun teklifimizi hazırladık. Bu bir demokrasi mücadelesi olduğu için eşitliği tüm siyasi partilerin desteklemesi gerekir ama meclise geldiğinde bunu kimin gerçek anlamda kimler tarafından desteklenip kimler tarafından desteklenmediğini en açık şekliyle göreceğiz.

Umuyorum ki bu yasa teklifi geçer ama o gün geçmediği takdirde hiç merak etmeyin eşitlik yasalarını uygulamaya çok az kaldı çünkü yapılacak ilk seçimlerde gidecekler. Çünkü şu gerçeği hepimiz biliyoruz AKP’yi iktidara kadınlar getirdi onu iktidardan indirende gene kadınlar olacak.

NAZLIAKA: “İKTİDAR GÜÇ KAYBETTİKÇE YENİ İTTİFAKLAR ARIYOR”

İktidar güç kaybettikçe saldırganlaşıyor. Güç kaybettikçe yeni ittifaklar arayışı içerisine geçiyor. Güç kaybettikçe saraya sığınıyor ya bilginiz olsun millet ittifakı dimdik ayakta duruyor.

Dolayısıyla tüm bu süreçlerde ortaklaştığımız konularda yani parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi, üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğünün kurulması ve güçler ayrılığı ilkesinin hayata geçirilmesi konusunda uzlaştığımız ittifak ortaklarımızla iktidar yolculuğumuzu yürümeye devam ediyoruz.

NAZLIAKA: “KADINLAR HAYATTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR”

Bir projemiz var ve ismi “YaşamHak” yaşam ve hak kelimelerinin bir araya gelişinden oluşuyor. Bir arada ve ayrı ayrı okunduğunda umut vaat ediyor. Neden böyle bir isme gerek duyduk? Ne yazık ki içinde bulunduğumuz dönemde kadınlar bırakın yeni haklar kazanmayı var olan haklarını kaybetmeme mücadelesi veriyor.

Daha da ötesinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bugün Türkiye’de kadınlar sırf kadın oldukları için evde, sokakta, otobüste, fabrikada katlediliyor, şiddet görüyor. Her üç kadından birisi hayatının bir döneminde en az şiddet türlerinden birine maruz kalıyor.

Kadınlar sırf cinsiyetlerinden dolayı katlediliyorlar. Biz isterdik ki ülkeyi yönetenler bu konuda üzerine düşeni yapsınlar da biz icracı olmadığımız bir konumda bile icracı olmadığımız bir konumdayken bile icracı görevi üstlenmek zorunda kalmayalım. Ancak görüyoruz ki bir günde dört kadının katledildiği 29 Aralık gibi dönemlerden geçerken bakanlar çıkıp “Çok ayıpladım. Kınıyorum” gibi cümlelerle durumu geçiştirmeye çalışıyorlar.”

Konuşmanın ardından Nazlıaka, partilerine yeni katılan 81 kadına CHP rozeti taktı ardından Soğuksu Pazarına giderek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi