İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Ak Parti ve MHP'nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu ve seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesi teklifini değerlendirdi.

“Kötü niyetle iyi murada erilmez” diyen Erkmen, “Hangi seçim sistemini getirirlerse getirsinler millet sandık önüne geldiği zaman onlara çok güzel bir ders verecektir” dedi.

Esas iradenin milletin iradesi olduğunu belirten İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

MUHALEFETE TUZAK ANLAMINDA BİR YASA

“Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi seçim kanunuyla ilgili bir yasa teklifini TBMM’sine sundular ancak bu henüz kanunlaşmadı komisyonlarda görüşülecek ve son şeklini alacak. Tabi bu görünüş itibariyle muhalefete tuzak anlamında hazırlanan bir yasa ama yanıldıkları bir nokta var o da 2018’deki rakamlar esas alınarak bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmaya göre de kendilerinin kazançlı çıkacağı bir sistemin getirilmesini içeren bir kanun teklifi gibi gözüküyor.

Şimdi 2018 yılındaki şartlar değişti. Bugün o tarihte Ak Parti ve MHP’ye oy veren arkadaşlarımız elini vicdanına koyup bir düşünsünler. Bugün tekrar o oyu verirler mi? Veya oy verirken vicdanları sızlamaz mı? Türkiye’nin geldiği nokta ortada! Biz herkesin siyasi görüşüne saygı duyarız, herkes istediğine oyunu verir. Ama Türkiye’nin geldiği bu ortamda özellikle hayat pahalılığının olduğu, insanların geçinemediği, eskiden ayı nasıl bitireceğim diye düşünürken bugün günü nasıl geçireceğim diye düşündüğü bir ortamda, bu ekonomik bataklık içerisinde siz 2018 yılındaki oyumuzu tekrar alacağız ve buna göre de muhalefet daha az milletvekili çıkarsın hesabıyla masa başında yaptığınız hesaplar boşa gider. Çünkü esas irade milletin iradesidir ve millet önüne sandık konulduğu zaman bu dersi iktidara en iyi şekilde verecektir. 

KÖTÜ NİYETLE İYİ MURADA ERİLMEZ

Geçmişten de dersler çıkartmak lazım. Geçmişte iktidarlar seçim yasalarıyla oynayıp kendilerinin lehine yontmaya başladıkları dönemler hep kaybetmeyi hissettikleri dönemlerdir. Sonuçları da hüsranla bitmiştir. Bu nedenle biz şunu söylüyoruz;

Kötü niyetle iyi murada erilmez vatandaşa güvenmek lazım. Vatandaşın vicdanı ve sağduyusuna güvenmek lazım. Biz vatandaşa güveniyoruz ve diyoruz ki; Hangi seçim sistemini getirirlerse getirsinler millet onlara çok güzel bir ders verecektir. Yeter ki sandığı millet daha da zora gitmeden milletin önüne getirsinler.

O zaman millet ne yapacağını bilmektedir. Seçim yasasıyla oynamak, küçük partileri ortadan kaldırmak, onları bir başka parti içerisinde eritmek gibi düşünceler veya kargaşa çıkar bunlar bir birine düşerler gibi bir takım oluşumlardan fayda ummak çok yanlıştır ve kimseye fayda getirmez. Onlar şimdi bunun kendileri açısından fayda getirecek bir yasa olarak görmelerine rağmen sonucu millet belirleyecektir ve millet o faydanın kime yaradığını, kime yarayacağını en güzel takdir eden duruma geçecektir. 

MİLLET YAPILACAK İLK SEÇİMDE ONLARA GEREKLİ DERSİ VERECEKTİR

Burada şunu söylememiz lazım; O gün gerek Ak Parti gerekse MHP adına bu yas tasarısını mecliste açıklayan iki değerli siyasetçinin o günkü ruh hali ve sunarken takındıkları tavır zaten bunun hangi pozisyonda, hangi ruh haliyle hazırlandığını çok açık şekilde kamuoyuna göstermiştir. Onun için utanılacak, sıkılacak veya “böyle hazırladık biz bundan geçmişte şu kadar kaybetmiştik bu sefer şu kadar kazanacağız” demek zaten kendi lehine bir düzenleme yaptığının itirafıdır. Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar bizim halkımızın sağduyusu her zaman hakim gelmiştir ve aynı kararlılıkla millet yapılacak olan ilk seçimde onlara gerekli dersi verecektir. Bunu hep birlikte göreceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi