Gelecek Partisi Zonguldak İl Kadın Kolları Başkan Nilgün Dizmen, KPSS sınavında yaşanan skandal ile ilgili açıklama yaptı.

Dizmen açıklamasında, “İktidar bir kez daha bir işi eline yüzüne bulaştırarak skandala imza atmıştır. Daha önce gençlerimizin emeklerine sınavlarda ve mülakatlarda defalarca ihanet ettiniz ve bir kez daha bu ihaneti bu ülkeye yaşattınız” diyerek şunları söyledi:

“Geçmişte o dediniz, bu dediniz, ihanet çeteleri dediniz her şeye bir kılıf uydurdunuz. Bu kez kim ihanet etti size. Ortada bir ihanet varsa yıllardır bu ülkenin insanına ihanet eden sizlersiniz. Paramızı çaldınız, soruları çaldınız, 20 yıllık zamanımızı çaldınız, gençlerin umutlarını çaldınız! Her şeyimizi çaldınız ve çalmaya devam ediyorsunuz.

Bir zamanlar Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından olarak bilinen ÖSYM, artık en güvenilmeyen kurumlarından biri haline geldi. Gençlerin kendilerini, hayatlarını, geleceklerini emanet ettikleri ÖSYM sürekli olarak şaibelerle anılır oldu.

Daha önce de ülkemizde sınav sorularının çalındığı ve belirli odaklara verildiği göz önünde bulundurulduğunda, bu iddialara kayıtsız kalmak ve bu olayı sınavı iptal ederek üstünü kapatmak suça ortak olmak anlamına gelecektir. Milyonlarca insanın umut bağladığı ve ter akıttığı sınavlar, tarafsız ve özenle yapılmalıdır. Bu her şeyden önce sınavlara giren insanların ülkesine ve devletine olan güvenini zedelememek açısından önemlidir. Daha önceki yıllarda 12 sınavda soru çaldığı tespit edilmişti. Çalınan bu sorularla yüzbinlerce vatandaşın emeği gasp edilerek, sınava giren kişiler mağdur edilmiştir. Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde böyle olaylar yaşanmışken, yine bu tarz iddiaların gündeme geliyor olması, kamuoyunu ve sınava giren vatandaşlarımızı derinden yaralamıştır. Bu olayın soruşturması en ince ayrıntısına kadar yapılmalı suçlular ortaya çıkarılmalı ve adalet önünde hesap vermelidir. Hükümette artık hayatımızı çalmaktan vazgeçmelidir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi