Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, “Pazartesi günü, ülkemizde yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Öncelikle, sevgili öğrencilerimize, çok değerli öğretmenlerimize, tüm eğitim camiamıza ve velilere sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim – öğretim dönemi diliyorum” dedi.

Erol açıklamasında, “ Özellikle son birkaç yıldır ekonomi, yani istihdam, geçim sıkıntısı, her geçen gün artan fiyatlar insanımızın öncelikli gündemi olmaya devam ediyor” diyerek şunları söyledi:

“Ancak, ekonomik problemlerimizin de temelinde yatan sebep, adalet ve eğitim alanlarındaki eksikliklerdir. Adalet her işin başı, eğitim ise olmazsa olmazımızdır. Devlet dediğimiz aygıt zaten güvenlik ve adalet için vardır. Yeni eğitim öğretim yılı başlarken ülkemizin gerçek “beka” sorunu bir kez daha kendini hatırlatıyor.

Şöyle ki: Türkiye’de 15-24 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin yaklaşık 3 milyon 649 bini ne eğitim görüyor ne de çalışıyor. İş arayanlar da dahil edildiğinde, toplam 4 milyon 87 bin gencimiz hayatın dışında, hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Maddi yetersizlikten dolayı eğitim hayatını terk eden çocuklarımızın sayısı giderek artıyor. Geçtiğimiz yıl 500 binden fazla öğrenci eğitimini yarıda bırakmak durumunda kaldı. En acısı ve üzüntü verici olanı ise binlerce yetişmiş insanımızın yetersiz ve tatmin edici olmayan çalışma şartları nedeniyle, ülkesini terk edip, başka ülkelerde geleceklerini kurmak istemeleridir. Yani, zorunlu beyin göçüdür.

HER 4 ÇOCUKTAN 1'İ OKULA AÇ GİDİYOR

Okula giden çocuklarımızın beslenme çantaları boş. OECD'nin son verilerine göre Türkiye'deki çocukların yaklaşık %23'ü yoksul. TÜİK'e göre ise bu oran %33’ e kadar çıkıyor. Her 4 çocuktan 1’i okula aç gitmek zorunda kalıyor.

Bu, son derece kötü bir tablodur. Çünkü, bu kötü tablo sonuçta matematik ve fen bilimleri başta olmak üzere, okuduğunu anlama gibi kriterlerde ülkemizin son sıralarda yer almasına neden oluyor.

Çünkü çocuklarımız, zihinsel ve fiziksel gelişimleri için gerekli olan yeterli beslenme için imkan bulamıyorlar. Ekonomide yaşanan problemler, eğitimde var olan problemleri, sosyal eşitsizlikleri tetiklemekte ve daha da derinleştirmektedir.

ÇOCUKLARIMIZI OKULA AÇ GÖNDEREN BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Saadet Partisi olarak, geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımızı okula aç gönderen bu düzeni değiştirmeye kararlıyız. Çocuğunun beslenme çantasına kuru ekmek koyan annelerin mahcubiyetini, ezikliğini bitirmekte kararlıyız. Ailesine masraf olmasın diye okul kantininden uzak duran çocuklarımızın üzerindeki bu ağır yükü alacak, onların başları daha dik sağlam kişilikli olarak yetişmelerini sağlayacağız. Güçlü devlet; büyük binaları olan, büyük cümleler kuran devlet değildir. Güçlü devlet, istikbalini emanet edeceği çocuklarına müreffeh bir yaşam, huzur ve aydınlık dolu bir gelecek sunan devlettir. "Yaşanabilir ve Yeniden Büyük Türkiye" yi ülkemizin ihtiyacı olan maddi ve manevi kalkınmaya yönelik eğitim politikalarımızla kuracağız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi