İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, ekonomik sıkıntılar ile birlikte pandemi koşullarının insanların hayatını zorlaştırdığını söyledi.
Kurban Bayramı arifesi olmasına rağmen çarşıda pazarda esnafta çok büyük hareketlilik olmadığına dikkat çeken Erkmen, “Maaşların biraz erken ödenecek olmasına ve bayram ikramiyelerinin verilecek olmasına rağmen insanlar şuanda bırakın bayram yapmayı günü nasıl kurtarabileceklerini, nasıl geçinebileceklerinin hesabını yapıyorlar” dedi.
Artık bu hükümetin ve onun destekçisi olan MHP’nin milletimize verebilecekleri herhangi bir şeyleri kalmamıştır diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:
EKONOMİK SIKINTILAR İNSANLARIN HAYATINI ZORLAŞTIRDI
“Kurban Bayramı arifesindeyiz. Öncelikle Zonguldaklıların ve tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını şimdiden tebrik ediyoruz. Bayramlarımız önemli ve yıllardan beri süregelen geleneklerimiz var. İnsanlar bayram öncesi alışveriş yapıyor, hali vakti yerinde olanlar veya kurban kesebilecek durumda olanlar kurbanlarını kesiyor. Durumu iyi olmayanlar ise diğer kurban kesenlerden gelecek olan yardımlarla bir miktarda olsa o günün ruhuna uygun şekilde davranış biçimini sergiliyor. Ama bu yıl baktığımız zaman zaten bir buçuk yıldan beri süren ekonomik sıkıntılar artı üzerine birde pandeminin koşullarının eklenmesi insanların hayatını zorlaştırdı. Hepimiz gözlemliyoruz ki şuanda çarşıda pazarda esnafımızda çok büyük hareketlilik yok. Maaşların biraz erken ödenecek olmasına rağmen, bayram ikramiyelerinin verilecek olmasına rağmen insanlar şuanda bırakın bayram yapmayı günü nasıl kurtarabileceklerini, nasıl geçinebileceklerinin hesabını yapıyor. O açıdan insanların yüzü gülerek mutluluk içerisinde tüm aile fertleriyle birlikte bayrama girdiğini söylemek zor. Böyle bir ortamda kurban kesenlerin sayısında da her geçen gün düşüş var. Buda bir yerde insanların alım gücünü gösteriyor. Dileğimiz bu zor durumdan biran önce insanlarımızın kurtulması ve geçmişteki bayramlar gibi huzur ve bolluk içerisinde bu bayramlara erişmektir.
EKONOMİK ANLAMDA SIKINTI DEVAM EDİYOR
Emeklilerimize verilen bayram ikramiyelerinin en az 1500 liraya çıkartılması, günün enflasyon rakamlarına göre artırılması için İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi önerge verdi ama maalesef bu önerge Ak Parti ve MHP tarafından reddedildi son yıl baz alınarak 1100 lira olarak belirlendi. 1500 lira bile verilmesini çok gören bir anlayışı anlamak mümkün değil. Bunu senede 2 sefer vereceksiniz çok daha fazla şekilde, çok daha büyük miktarda olması hedeflenmesi gerekirken insanlara 1500 lirayı çok görüp 1100 lira verilmiş olması düşündürücü. Bu insanımıza bakış açısını yansıtıyor. İnsanımızın bu ortamda geçinebileceği parayı mutlak suretle vermemiz gerekiyor. Bu verilmediği sürece de insanımızın ekonomik anlamdaki sıkıntısı devam ediyor. Ekonomik sıkıntı içinde olan bir toplumda maalesef mutlu olamaz, huzurlu olamaz ve bayramların tadını çıkartamaz. Onun için bizim dileğimiz insanlarımızın mutlu olacağı bir geçim düzeyine kavuşmasıdır. 
HÜKÜMETİN VE DESTEKÇİSİ MHP’NİN MİLLETİMİZE VEREBİLECEKLERİ BİR ŞEYLERİ KALMADI
Artık bu hükümetin ve onun destekçisi olan MHP’nin milletimize verebilecekleri herhangi bir şeyleri kalmamıştır. Halk onlara karşı umudunu kaybetmiştir. Bu nedenle en kısa süre içerisinde bu iktidarın değişmesi ve halkın mutlu olacağı, refah seviyesini artıracak, insanların gelir seviyesini en üst seviyeye çıkartabilecek bir iktidar olarak İyi Partinin gelmesi bizim açımızdan elzem görünmektedir. Her geçen günde halkımızın bu anlamdaki İyi Partiye olan ilgisi bizleri memnun etmektedir. Amaç burada birilerini kötülemek değil. Demokrasilerde her siyasi parti olacaktır yeter ki vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi, bölünmez bütünlük sergilemesi temel koşuldur. Ama burada yapılması gereken husus önce insanımızı düşünmek, milletimizi düşünmek onları böyle zor zamanda yalnız bırakmayıp onların geçim seviyesini yukarı doğru çekmektir. Basından kamu bankalarının sermaye artıracağı, bu sermaye artırımı sonrasında kredi desteği verilebileceği gibi haberler okuyoruz. Bunlar insanımızı daha çok borca sokan ve hükümet tarafından onları düşünen değil aslında daha zora düşüren uygulamalar olarak karşımıza çıkıyor. Biz vatandaşımıza borç verilmesini değil vatandaşımıza karşılıksız olarak para verilmesini, onların gelirlerinin artırılmasını ve refah seviyesinin artırılmasını savunuyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi