İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Filyos’a defalarca gelip Zonguldak’a gelmemesini eleştirdi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in defalarca Filyos’a geldiğini ancak Zonguldak’a hiç gelmediğine dikkat çeken Erkmen; “Acaba sayın bakanımız Zonguldak şehir merkezine, Türkiye Taşkömürü Kurumuna gelmeyi niye hiç düşünmüyor? Niye gelmek istemiyor?” dedi.

Zonguldak halkı özellikle enerjinin üssü olarak geçtiği için bakanımızdan bazı konularda açıklama bekliyor diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

SAYIN BAKAN NİYE ZONGULDAK KENT MERKEZİNE GELMEK İSTEMİYOR?

“Enerji Bakanımız ilimizde Filyos bölgesinde doğalgaz çıkacağı ve getirileceği söylenen bölgede yapılan çalışmaları incelemek üzere Filyos’a geldi bu çok doğaldır. Ülkemizi yakından ilgilendiren ve inşallah çıkar bir Türk vatandaşı olarak hepimizin talebi odur, dileği odur ülkemiz ekonomisine katkı verir ve bizlerde bulunan mutlu oluruz. Oradaki çalışmaları yerinde görmesi normal bir şey ancak dikkatimizi çeken bir husus var bunu da kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Bakın Enerji bakanımız çeşitli kereler işte filyos'a geldiği incelemede bulundu döndü. Ya kendi geldi ya bakanlarla geldi ya sayın cumhurbaşkanıyla geldi ama her gelişinde Filyos'ta bir inceleme sonrasında geriye dönüp gittiklerini görüyoruz. O zaman ben soruyorum acaba sayın bakanımız Zonguldak şehir merkezine, Türkiye Taşkömürü Kurumuna gelmeyi niye hiç düşünmüyor? Niye gelmek istemiyor? Niye Zonguldak şehir merkezine hiçbir zaman gelip de yetkilileri toplayıp burada konuyla ilgili bilgi alınıp bunlarla ilgili çözüm yolu konusunda taraflar bir araya getirilmiyor. Yani böyle bilerek sanki Zonguldak şehir merkezine gelmeme gibi bir politika izleniyor diye düşünüyorum. Bundan da Zonguldak halkı üzülüyor.

TTK’NIN İÇİNDE OLDUĞU DURUM HEPİMİZİN MALUMU!

Bakın Filos'a geldikten sonra sayın bakanımız bu sefer Amasra’ya gitti HEMA’nın orada yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgi alıp ve yetkililerle görüşüleceği ifade edildi. Halbuki Zonguldak halkı özellikle enerjinin üssü olarak geçtiği için bakanımızdan bazı konularda açıklama bekliyordu. Bugün özellikle TTK’nın içine olduğu durum hepimizin malumu. Bakın sendika bir taraftan kuruma işçi alınsın diyor, biz bir taraftan işçi alınsın diyoruz. Her ne kadar AK Partili milletvekili arkadaşlar işte sendika veya TTK proje üretsin biz onu takip edelim deyip topu sendikanın ve TTK üzerine atsalar da kamuoyunda herkes biliyor ki hazırlık çalışmaları biten yerlerde şu anda işçi açıkları giderilmek suretiyle üretim artırılmalı. Bunu şehrin tamamı kabul ediyor.

YERLİ KÖMÜR ÜRETEN ARKADAŞLARIMIZ MAĞDUR EDİLDİ

TTK’nın yanında şuanda özel kömür ocakları maalesef mağdur durumda. Bırakın üretim yapmayı insanlar artık küstü. Yani istihdama küstü. Niye; çünkü EPDK’nın kararı bir türlü düzeltilmedi. Yerli kömür dururken ithal kömüre teşvik verilmek suretiyle yerli kömür üreten arkadaşlarımız mağdur edildi. Bugün pek çok yerelde ocak sahibi arkadaşımızla konuştuğumuzda hepsi bıkkın, hepsi karamsar ve neredeyse işi artık bırakma noktasına gelmiş durumdalar. Bakanımızın buraya geldiği bir ortamda TTK’yı çağırıp, özel kömür ocakları sahiplerini çağırıp, sendikayı çağırıp, milletvekillerini çağırıp gelin arkadaşlar burada Zonguldak'ın sorunları nedir, nasıl çözeriz, bunlara ne gibi çözüm getirebiliriz, şu EPDK kararı niye bugüne kadar düzelmedi denmiyor? Bakın Sayın AK Parti milletvekili arkadaşlarımız işte düzeltiyoruz, yok MHP'li arkadaşlar yok şöyle yapıyoruz yok düzelecek ama aradan bu kadar zaman geçti hala EPDK kararı düzelmedi ve burada arkadaşlar mağdur durumda. Yani Zonguldak kaderine terk edilmiş bir şehir durumunda. Tamam doğalgaz çıkartılsın, doğalgaz ülkemize kazandırırsın buna hiçbir itirazımız yok hepimiz bu işten gurur duyarız ama Zonguldak'ın sorunlarına da sahip çıkması lazım. Enerji kenti dediğimiz enerji üssü dediğimiz Zonguldak'ta enerji bakanı eğer Zonguldak'a gelip de bu tarafları toplayıp bu konulara sahip çıkmıyorsa bunun üzerinde de düşünmemiz lazım.

ZONGULDAK NİYE KADERİNE TERK EDİLİYOR?

Zonguldak niye kaderine terk ediliyor? Niye Zonguldak'ın sorunlarına sahip çıkılmıyor? Niye orada Sayın Bakan Zonguldak'taki arkadaşlarımızın beklediği müjdeyi vermiyor? EPDK kararının düzeltildiğini işte orada arkadaşlara şu gibi kolaylıklar yapılacağı müjdesini niye vermiyor? Daha neyi bekliyorlar? Yani bunlar Zonguldak'ta herkesin aklında olan sorular ve kamuoyu adına ben bunu sormak istiyorum. Niye Zonguldak şu anda ihmal ediliyor? Niye Zonguldak'ın sorunları Enerji Bakanlığı bünyesindeki sorunları Zonguldak’a gelip tarafları toparlamak suretiyle masaya yatırılıp buna neşter vurulmuyor ve çalışma yapılmıyor. Ben bu konuda Sayın bakanımızın, ilgililerin, yetkililerin konunun üzerinde durmasını, düşünmesini ve Zonguldak'ı ihmal edilen değil Zonguldak o eski dediğimiz ama eskide herkesin gurur duyduğu ve üretimin, emeğin başkenti dediğimiz kente layık olacak şekilde bir bakış açısıyla buraya bakılmasını istiyor ve bu sorunların çözülmesini istiyorum. Bunu beklemek de bunları istemekte Zonguldaklının hakkıdır. Ben kamuoyu adına bunu dile getiriyorum ve bu konulara çözüm bulunmasını bir an önce halledilmesini bir kez daha hatırlatıyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi