DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, Alevi derneklerine, Cemevlerine ve Alevi dernek başkanlarına yapılan saldırıları da kınadı.

Muharrem Ayı münasebetiyle vatandaşlara aşure ikramında bulunduklarını belirten DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, şunları söyledi:

“Hicri aylardan Muharrem ayındayız ve bu haftayı İslam alemi her yıl aşure haftası olarak kutlamaktadır. Bugün Hz. Hüseyin ve yetmiş iki ehlibeyt mensubunun şehit edilişinin yıl dönümü. Onları da bu vesilesiyle, bu matem gününde rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Bizler de DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanlığı olarak her yıl yaptığımız gibi bu yıl da aşure dağıtım etkinliğimizi gerçekleştirdik. Zonguldaklı hemşerilerimize aşure ikramında bulunduk.

Muharrem ayı birlik, bereket ayı, bolluk ayı, paylaşma ayıdır. Her yıl yaptığımız bu birlik ve beraberliğimizi pekiştiren etkinlikleri, gelecek nesillere taşıma anlamında da her yıl gerçekleştirmek için büyük bir gayret sarf edeceğiz. Bu vesilesiyle son dönemde Alevi derneklerine, Cemevlerine ve Alevi dernek başkanlarına yapılan saldırıları da kınıyoruz. Tüm bu provokasyonlara rağmen seksen dört milyonu eşit yurttaşlık ve vatandaşlık temelinde buluşturarak; birliğimizi, beraberliğimizi koruyacağız.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi