Saadet Partisi Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Aydın yaptığı açıklamada, “Ülkemizdeki ve dünyadaki bütün çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.

Aydın açıklamasında, “Bugün aslında üç bayramı bir arada kutluyoruz.Birincisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. kuruluş yıldönümü, ikincisi Hakimiyet-i Milliye yani Ulusal Egemenlik Bayramı, üçüncüsü ise çocuk bayramıdır. Bundan tam bir asır önce 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ‘nin sevk ve idaresiyle, Kurtuluş Savaşımız kazanılmış, yurdumuz düşmanlardan temizlenmiş ve ülkemiz bağımsızlığına kavuşmuştur. Mutluyuz, umutluyuz, coşkuluyuz” diyerek şunları söyledi:

“İçimizde çocukluktan kalma bir sevinç var. Bugün 23 Nisan.  23 Nisan 1920’de toplanan ve kurulan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi, halkın gerçek temsilcisi ve ideal bir Meclis olarak çalışmıştır.

Bu “Kurucu Meclis,”  milletin özüne, tarihine, inancına bağlılık ve milli iradeyi aynen temsil niteliğiyle örnek bir Meclis’tir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı, çocuklarımıza ve yeryüzündeki tüm çocuklara kutlu olsun. Çocuklarımızı kaba kuvveti değil, hakkı üstün tutan, milli ve manevi değerlere bağlı ve bütün insanlığın saadeti için çalışan bir nesil olarak yetiştirmek asli görevimizdir.  Çünkü çocuklar geleceğimizdir. Çünkü çocuklar geleceğimizin teminatıdır.  Çünkü çocuklar yarınımızdır, istikbalimizdir.Bütün varlığımız ve her şeyimizdir onlar. Umudumuzdur, gözümüzün nurudur.Aslında çocuklar, bir milletin paha biçilmez değeridir. Onlara yapılan her türlü yatırım,  milletin kendine yaptığı yatırımdır.

Fakat bugün çocuklar, tüm dünyada, her türlü sömürü ve istismarın ana hedefi haline gelmiştir.

Bütün yanlış politikaların en ağır bedelini maalesef çocuklar ödemektedir. Uluslar arası Çocuk Hakları bildirisine göre, ‘her çocuk, yaşama hakkına sahiptir” Ancak asla unutmamalıdır ki, çocuk hakları bütün çocuklar içindir.

Saadet Partisi olarak biz,  maddi-manevi imkanları temin edilmiş;  eşit, adil, ulaşılabilir ve kapsayıcı nitelikteki bir uzaktan eğitimin, gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Biz Saadet Partisi olarak,  çocuklarımızın istikbalini ilgilendiren konularda Milli Eğitim’e katkıda bulunmayı her zaman vicdani bir sorumluluk olarak görüyoruz. Çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir.

Biz, “Önce Ahlak ve Maneviyat” ilkesiyle hareket ederek, bütün insanlığın saadeti için çalışacak yeni bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü yaşanabilir bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya çocuklarımızın hakkıdır. Onlar, en güzelini hak ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi