Zonguldak’ta AK Parti İl Başkanlığı tarafından Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı Alaborina Restaurant’ta yapıldı.

Divan başkanlığını AK Parti İl Başkan yardımcısı Erdal Mercimek’in yaptığı Genişletilmiş İl Danışma Toplantısına, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, AK Parti önceki dönem milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Faruk Çaturoğlu, AK Parti Zonguldak eski belediye başkanı Secaattin Gonca, AK Parti MKYK üyesi Dilek Karakuş Kaya, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Genel Meclisi başkanı Necdet Karaveli, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Erbay, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Benhur Özübek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçciçek, AK Partili il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, teşkilat mensupları, AK Parti Ereğli, Alaplı, Devrek, Çaycuma, Gökçebey, Kozlu ve Kilimli İlçe Başkanları ile belde başkanları, yönetim kurulu üyeleri, ilçelerin kadın kolları başkan ve üyeleri ile gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, İl Genişletilmiş Danışma Toplantısının açılış konuşmasını yaparak, “Milletin partisi AK Parti’dir. Bize yetkiyi AK Parti verir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 19 yıldır neler yaptığımız ortada. Kaç tane darbe girişimi ile karşılaştık. AK Parti’nin yolunu 15 Temmuz kesmeye çalıştılar. Ama bunu başaramadılar. 15 Temmuzda Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sesiyle herkes bayrağını aldı ve gereken cevabı verdi. Bizlere düşen liderinin her zaman yanında olmaktır” diyerek şunları söyledi:

“AK PARTİYİ ANLAMAK İÇİN CUMHURİYET TARİHİNE BAKMAK GEREKİR”

“Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Partimiz 20. Yılına ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor. Öncelikle kuruluşundan bugüne kadar AK Partimizin tüm kademelerinde bu davaya gönül vermiş hizmet etmiş katkı sağlamış görev almış partimize oy vermiş tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Ahirete irtihal etmiş kardeşlerimize de rabbimden niyaz ediyorum.

Kıymetli dava ve yol arkadaşlarım kadim davamız ile milletimize hizmet araç gördüğümüz siyasetimiz ve onun yüce bir çatısı olarak kabul ettiğimiz AK Partimiz hamdolsun 20 yaşına ulaştı. AK Partimizin kuruluşunda gençlik kollarında göreve başlayan erkek ve kız evlatlarımız, artık bugün ilçe ve il başkanlarımız genel merkez yöneticilerimiz milletvekillerimiz olarak görev yapıyor.

Kıymetli dava ve yol arkadaşlarımız AK Parti kadroları olarak normalleşme süreci ile çalışmalarımıza hız verdik. Yaşanan salgın sürecinden dolayı başta milletvekillerimiz olmak üzere gerçekten her bir teşkilat mensubu arkadaşlarımızın, arazideki çalışmaları çok önemli. Biz sadece seçimden seçime çalışan bir parti değiliz. Eğitimden, sağlığa, ulaşımdan, filyasyona, çevreden gençlik ve spor yatırımlarına kadar birçok farklı alanda yapılan yatırımlarla, şehrimize gerçekleştirilen projelerle hamdolsun ki Zonguldak’ın her bir karışına damgamızı vurmuş bir siyasi partinin mensuplarıyız. Bu yatırımların hayata geçirilmesinde önemli katkılar sunan başta genel başkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve belediye başkanlarımız olmak üzere tüm dava arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugünlerde belediyelerimizin projelerinden hizmetlerinden rahatsız olanlar kısır tartışmalarıyla laf üstüne laf koyma gayreti içine girmişler. Ben size buradan bir nasihat de bulunayım. Yalan ve algı üzerinden siyaset yapanlar bugüne kadar hiçbir şekilde emellerine ulaşamamışlardır. Bundan sonra da ulaşamayacaklardır.

AK Parti’yi anlamak için Cumhuriyet tarihine bakmak gerekir. Milletin iradesine sahip çıkan yegane parti AK Partidir. Yani milletin partisi AK Partidir. Bize yetkiyi millet verir millet alın. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 19 yılda neler yaptığımız ortada. İktidara geldiğimizden beri kaç tane muhtıra, kaç tane darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. 50 günlük hükümet iken muhtarı ile tanıştık.

En son AK partinin yolunu 15 Temmuz darbe girişimi ile kesmek istediler. Lakin hesap edemedikleri liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın canı pahasına girdiği İstiklal mücadelesini göremediler. 15 Temmuz hain FETÖ saldırısından Recep Tayyip Erdoğan’ın bir lafı ile herkes bayrağını aldı meydanlara indi. O gece Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözü ile halkın ve hakkın gücü tankı yendi. Çünkü halk liderine güvendi, bir sözle ölümüne meydanlara indi. İşte bir daha bunları yaşamamak için bizlere düşen liderinin her daim yanında olan, birbirinden güç alan, teşkilatlar olmalıyız. Hiç birimizin banane deme lükse olmamalı, başarı için bananeden kurtulmalıyız. Ben bilmem diye bir şey olmamalı. Biz yaptıklarımızı anlatmalıyız. Hatırlatmalıyız.

Karşımızda muhalefet yapan bir grup yok. Siyaset yapmıyorlar. Bu psikolojik harbi püskürtmeliyiz. Bunu başarmak için birbirimize sevgi ile bakmalıyız. Birbirimizi sevmeliyiz. Birbirimizi kucaklamalıyız. Aramızdaki söylentilere göre hareket etmeliyiz. Birbirimizin ayağına basmamalıyız. Bizler birbirimizin açığını kullanmamalıyız. Biz bir kardeşimizin bir eksiği var ise onu tamamlamalıyız. Bizim davamızda makamlar gelip geçicidir. Bizde görevden ayrılanlar bir müddet sonra yeni görevlerine gelir. Merhamet ve hoşgörü bizim en önemli medeniyetimizdir. Bizim siyasetimizin amacı gönüller kazanmak olmalıdır. AK Parti teşkilatları çok büyük bir aile. Biz siyaset yaparken. Yalnızca bugünü değil, geleceği de düşünerek siyaset yapmalıyız. Bugüne kadar hep beraber kazandık başardık yine başaracağız. Yeter ki moralimiz yüksek olsun.

Değerli dava arkadaşlarım 19 yılda yaptıklarımız ortada, bu kazanımlarımızın hem yerelde, hem merkezi idare nezdinde devam etmesi için buradaki her bir dava arkadaşıma çok büyük görevler düşüyor. 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde başarılı olmak için teşkilatlarımız belediyelerimiz hep beraber kenetlenmeliyiz. Şimdi bizlere düşen 20 yıldır süren bu AK Yolculuğu 2023 zaferiyle taçlandırarak, 2053-2071 hedeflerine Türkiye’nin ulaşması için çalışmalıyız. Onların amacı Eddoğan’sız bir Türkiye buradan onlara sesleniyorum. Başaramayacaksınız. AK Parti Teşkilatları buna müsaade etmeyecek. Milletimiz buna müsaade etmeyecek.”

ERBAY: “AK PARTİNİN KENDİSİNDEN BAŞKA RAKİBİ YOKTUR”

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Erbay da yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘kadını dışlayan bir toplum, gücünü ve potansiyelinin yarısından vazgeçmiştir” diyor.

Şehrimizin gelişmesi için ellerinden gelenin fazlasını yapmakta olan milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve AK Parti Teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum. AK kadınlarımız ile birlikte elimizden geleni yapmaya gayret ettik, bundan sonra da etmeye devam edeceğiz. AK Partinin bir neferi olarak 31 bin 128’e yükselttiğimiz Zonguldak’taki kadın üye sayımızı AK kadın teşkilatlarımız ile birlikte daha da yukarılara çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Bize verilen her görevi üstün bir gayret, ciddiyet ve titizlikle yerine getireceğiz. Çünkü AK Partinin kendisinden başka rakibi yoktur, yükümüz ne kadar ağır olursa olsun, bir ve beraber oldukça aşamayacağımız hiçbir engel yoktur” dedi.

ÖZÜBEK: “PES ETMEDEN ASLA VAZGEÇMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti İl Gençlik Kolları Benhur Özübek de konuşmasında, “Bizler AK Gençlik olarak, il, ilçe, mahalle, köy, üniversite ve lise teşkilatlarımızın yorulmak bilmez neferleriyle sıkılmadan pes etmeden ve asla vazgeçmeden çalışmaya devam edeceğiz” diyerek şunları söyledi:

“Partimiz gençlere büyük önem veriyor. Türkiye’nin siyasi tarihine baktığınızda gençlere bu kadar önem veren, gençlerin önünün bu kadar açıldığı ve aktif siyasette görev verildiği bir döneme rastlayamazsınız. Kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Erdoğan’ın gençlere verdiği önem aşikardır ve ortadadır. Türkiye’miz, AK Parti ile her alanda kanatlanmış, her alanda özgüven kazanmış, her alanda ön plana çıkmış, her alanda dünyanın diğer küresel güçleri ile rekabet edecek hale gelmiştir. Bundan dolayı AK Gençliğin üzerine çok büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bugünlerin kıymetini bilerek sahip çıkarak tüm dünyada ilahi kelimetullah hakim olana kadar koşturacak olan kadrolar AK kadrolardır” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE ZONGULDAK’TA KABUK DEĞİŞTİRİYORUZ”

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Zonguldak’ın kabuk değiştirdiğini ifade ederek şunları söyledi:

“2019 yılında bir yolculuğa başladık. Zonguldak’lı vatandaşlarımızın hizmetine koşmaya başladık. Göreve geldiğimizden bugüne kadar 71 bin ton asfalt döktük. Beton ve parke çalışmalarını söylemiyoruz. Vatandaşlarımız göreve geldiğimiz günden beri yol sorunlarını gündeme getirdiler. Bizde belediye olarak yollarımızı hallediyoruz. Coğrafyamız çok zor. Buna rağmen çalışmalarımız sürüyor. Ama bunlar yeterli değil. 2023 de bu coşku ile bu hizmetleri taçlandıracağız.

Karaelmas diyarı emeğin Başkenti Zonguldak’ı beklediği hizmetlerle buluşturmak adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda bakanlarımızla milletvekillerimize il başkanına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Zonguldak’ta kabuk değiştiriyoruz. 2004 yılında AK Parti bayrağını dikmiştik. 5 sene de yaptıklarını 3’de 1’ini hayal bile edemediler. Tekrar göndere bayrağı diktik. Lavuar alanı olmazsa olmazımız. Ufak bir revizyonlar yaptık. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Karadeniz’in incisi gibi mührü gibi Uzunmehmet Camisi şehrimizin çehresini değiştirdi. Fener projesine başlıyoruz. Kurul olaylarını aldık. 18 milyonluk projede önümüzde ki ay ihaleye çıkıyoruz”

TÜRKMEN: “2023 SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ”

AK Parti İl Danışma Meclisinde son olarak konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Türkiye olarak çağ atladık diyerek, “Uzun zamandır pandemi nedeniyle biraya gelemedik. 5-6 aydır kendi görevlerimizde birlikte olmaya devam ediyoruz. İnşallah rabbim bu husumeti (pandemi) biran önde kaldırır. Sizler bunları yaşadığınız günlük hayatta ve medya da görüyorsunuz. Milli Eğitiminden, havaalanlarından, tüp geçitlerinden, üniversitelerinden gerçek anlamından çağ atladık. Cumhurbaşkanımızın arkasında duran sizlersiniz. 2023 seçimleri çok önemi. Kapı kapı gezeceğiz. En ucuz doğal gazı kullanan bizim ülkemizdir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Genişletilmiş il Danışma Meclisi toplantısına basına kapalı olarak devam etti.(Haber: Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi