Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Ancak, Marmara Bölgesi'nde (Edirne ve Kırklareli hariç), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu'da yağışlar bekleniyor.

Çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışlar, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise yer yer kuvvetli yağmur ve sağanak bekleniyor. Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı ve Van'ın kuzeyi ile Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar görülecek.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları yaşanabilir. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Özellikle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski olduğundan, dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman ve Şırnak illeri için sarı kodlu kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısında bulundu.

Öte yandan, Meteorolojinin 7 günlük hava tahmin raporuna göre sıcaklıklar ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altına inecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre Batı Karadeniz'de saatlik ve 5 günlük hava durumu şöyle;

BARTIN

Bartın 20 03

BOLU

Bolu 20 03

DÜZCE

Düzce 20 03

KARABÜK

TTK iş kazası;1 yaralı TTK iş kazası;1 yaralı

Karabük 20 03
ZONGULDAK

Zonguldak 20 03

Kaynak: Haber Merkezi