Kar, Akıma Ayak Uydurdu! Türkiye Soğuk Hava Dalgasının Etkisine Giriyor

Türkiye, 2 ve 3 Şubat tarihlerinde Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Meteorolojik değerlendirmelere göre birçok bölgede kar yağışı ihtimali giderek güçleniyor.

Özellikle Trakya, İç Anadolu, İç Ege ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı olasılığı yüksek görülüyor. Marmara ve Batı Karadeniz için ise kar ihtimali bulunmakla birlikte henüz netlik kazanmış değil.

İstanbul için kritik tarih 2 Şubat. Kentte kar yağma ihtimali yakından takip edilirken, yeterli soğumanın sağlanması halinde lapa lapa kar yağışı görülebileceği değerlendiriliyor.

Meteoroloji kaynakları, normal şartlarda 7 Şubat’a kadar kıyı kesimlerinde kar beklentisi olmadığını, ancak 2-3 Şubat’ta Sibirya kökenli soğuk hava salınımının yurda sarkmasıyla bu tablonun değişebileceğini belirtiyor.

Bu soğuk hava dalgasının etkili olması halinde İstanbul, Bursa, Sakarya, Zonguldak ve Kastamonu sahillerinde kar yağışı görülebilir. Henüz kesinleşmeyen bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda, yağışın kuvvetli ve etkili olacağı ifade ediliyor.

"Bozuk et satan firmalar teşhir edilmeli"
"Bozuk et satan firmalar teşhir edilmeli"
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, hava durumu tahminlerinin güncel olarak takip edilmesi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Kaynak: Haber Merkezi