Para piyasalarında sürpriz! Para piyasalarında sürpriz!

EYT yasası sonrası erken emeklilik için milyonlarca kişiye umut doğarken, bazıları ise bu durumu fırsatçılığa çevirdi. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kâğıt üzerinde sigortalı gösterilen kişiler ile sahte işyerlerine yönelik denetimleri sıklaştırarak duruma el attı. Bu kapsamda sahte işyerlerinde çalışan adına bildiren hizmetler iptal edilirken, ödenen emekli aylıkları yasal faiziyle geri alınıyor.

Ulusal basında yer alan haberlere göre SGK hepsinin peşine düştü. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının ardından sahte sigortayla emekli olan ya da olmaya çalışan çok sayıda sahtekâr yakayı ele verdi. Sahte işyerlerinde çalışan adına bildirilen hizmetler iptal ediliyor.

Örneğin, üç yıl sahte sigorta yaptıran geçmişte yatırdığı primleri kaybediyor, emekli aylığı olarak aldığı bütün parayı faiziyle geri devlete ödüyor. Bu işyerlerinden bildirilen hizmetler emekli aylığı bağlama işlemlerinde dikkate alınmıyor. Emekli olduktan sonra sahte iş yeri tanımlaması yapıldıysa bu hizmetler geçersiz sayılıyor. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu