ZGC Başkanı Derya Akbıyık, ziyarette yaptığı konuşmada, "Sayın Genel Başkan'a Zonguldak'a hoş geldiniz diyoruz. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak 1949 yılından beri hizmet veriyoruz ve 75 yaşına girdik. Türkiye'nin en önemli STK'larından birisiyiz. Hem Zonguldak'ta, hem bölgede, hem de ülke genelinde çalışmalarımız var" dedi.

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ise, "Kaçak ocaklarda çalışırken öldürüldüğü iddia edilen Afganistanlı maden işçisi Vezir Mohammed Nourtani'nin duruşmasına katılmak için bugün Zonguldak’tayız" diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

Limandaki kömür depoları kalkmalı Limandaki kömür depoları kalkmalı

"Zonguldak, tarihinden beri bir emek kenti. Burada yaşayan insanların daha insanca yaşaması ve daha iyi koşullarda çalışması için parti olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zonguldak, Türkiye tarihinde kömür işletmeciliğinde çok önemli bir yere sahip. Ancak bugün madenlerimizin özelleştirildiği, kapatıldığı, işçi alımlarının durdurulduğu ve kaçak ocakların çoğaldığı bir dönemden geçiyoruz. Zonguldak bu durumdan fazlasıyla etkileniyor. Ölen işçi de kaçak bir ocakta çalıştırılan göçmen bir işçiydi. Kaçak ocaklar ve kaçak işçilerin çalıştırılması, hükümetin bilgisi dahilinde olan bir durum. AKP hükümetinin bu gelişmelerden haberi yok demek gerçekçi olmaz. Bu bir tercihtir."

Muhabir: Ersen Berk Çelik