2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’da teknik direktörlük koltuğuna oturan Serkan Afacan, ilk antrenman uygulamasında camiaya seslendi. Afacan, 4,5 yıl aradan sonra geldiği Zonguldak’ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Futbol şehri olan Zonguldak’ı profesyonel ligde temsil eden tek takım Zonguldak Kömürspor’un puantaj tablosunda bulunduğu konumun hem Zonguldak’a, hem de Zonguldak Kömürspor’a hiç yakışmadığının altını çizen Kırmızı-Lacivertli teknik adam, ufak dokunuşlar, doğru oyun tanımı ve futbolcuların bunları vereceği reaksiyonlarla biran evvel tehlikeli bölgeden kurtulup takımı yukarıya taşıyacaklarını söyledi.

İlk 3 puan sınavını 18 Şubat Pazar günü Mersin İdmanyurdu deplasmanında verecek olan Serkan Afacan, Mersin takımını İzmir’de Bucaspor’la oynadığı maçta izlediğini, çok koşan ve mücadeleyi bırakmayan bir takım olduğunu söyledi. Deplasman maçına çok iyi çalışıp istedikleri puan ya da puanları olmak istediklerini aktaran Serkan hoca, kalan 13 haftada her maçın final niteliği taşıdığını kaydetti.

“ZONGULDAK BENİM İKİNCİ EVİM”

Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı

Serkan Afacan, Zonguldak Kömürspor’a transferinin gerçekleşme sürecini, “Öncelikle Zonguldak şehrini, bu camiayı ve Zonguldak Kömürspor’u seviyorum. Ben de ayrı bir yeri var. Burası benim ikinci evim. Demir ailesini seviyorum, saygı duyuyorum. Hacı Demir başkanın benim üzerimde çok emeği var. Teknik adamlığa başlamamda en önemli unsurlardan birisidir kendisi. Beni aradığında çok heyecanlandım. Burada olup takımı yukarıya çıkarmak için beraber çalışmamız gerektiğini ifade etti. Ben de onu kıramadım ve bu güzel görevi, Zonguldak şehrini, camiayı, taraftarı tekrar değerli kılmak için kabul ettim. Hepimize hayırlı olsun” ifadeleriyle anlattı.

“TAKIMIMIZIN AŞAĞILARDA

OLMASI KABUL EDİLEBİLİR BİRŞEY DEĞİL”

Zonguldak’ın futbol şehri olmasına rağmen puantajda aşağılarda kalmasının kendisini çok üzdüğünü dile getiren Afacan, tek düşüncesinin biran önce takımı tehlikeli bölgeden kurtarıp yukarıya çıkarmak olduğunu belirtti.

Önlerinde 13 maç kaldığını, her maçın final niteliği taşıdığını vurgulayan Kırmızı-Lacivertli teknik adam, “Takımımızın konumu, futbol şehri olan Zonguldak’a yakışan bir konum değil. Takımı tanıyorum. Futbolcuları biliyorum. Daha önce beraber çalıştığımız futbolcular var. Onların neler yapabileceğini biliyorum. Ufak dokunuşlarla onları değerli kılarak, belki oyun tanımında farklılıklar yaratarak takımımızı biran evvel üst sıralara çıkaracağız. Önümüzde 13 maç var. Her maç birbirinden önemli. Her maç final. Bu haftadan itibaren kazanmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.

“HİÇ BİR MAÇ KOLAY OLMAYACAK”

Zonguldak Kömürspor’un başında ilk 3 puan sınavını 18 Şubat Pazar günü Mersin İdmanyurdu deplasmanında verecek olan Serkan Afacan, hesaplarını puan üzerine yapıyor.

Elmas’ın teknik patronu, “Mersin’de Zonguldak Kömürspor’u nasıl bir maç bekleyecek?” sorusuna, “Mersin deplasmanı zor bir deplasman. Rakibi İzmir’de Bucaspor’a karşı oynadıkları maçta izleme fırsatı bulmuştum. Çok koşan, mücadele eden bir takım. Başlarında değerli bir teknik adam var. Sadece Mersin maçı değil, sezon sonuna kadar oynayacağımız her maç zor. Her maç final. Finalleri doğru oynamamız lazım. Ufak dokunuşlarla, doğru oyun tanımı ve futbolcuların bunlara göstereceği reaksiyonlarla her maça kazanmak için çıkacağız. Maç maç düşünüp maç maç gideceğiz.” şeklinde cevapladı.

SPOR SERVİSİ

1-433-212-29

Editör: Hüseyin EKİNCİ