Üzülmez mi, Perşembe mi... Süper Amatör Lige çıkacak 3’üncü takım kim olacak? Üzülmez mi, Perşembe mi... Süper Amatör Lige çıkacak 3’üncü takım kim olacak?

2. Lig Beyaz grupta 33’üncü haftayı Bursaspor galibiyetiyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, bitime 5 maç kala ligde kalma şansını artırdı. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, evindeki galibiyetle hanesine altın değerinde 3 puan yazdırırken, puantaj cetvelinde Serik Belediyespor’dan sonra Hes İlaç Afyonspor’u da yakalama şansı elde etti.

LİGDE KALMA ŞANSIMIZ KUVVETLENDİ

Hafta arasında oynanan 33’üncü haftaya kadar sadece Serik Belediyespor üzerinden matematik yapan Zonguldak Kömürspor, kalan 5 haftalık süreçte hesapları arasına Hes İlaç Afyonspor’u da alacak. Bu durum Kırmızı-Lacivertli temsilcimizin ligde kalma şansını bir hayli kuvvetlendirdi.

BAY FIRSATI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLDİ

Okan Deniz ve Yusuf Buğra Koşal’ın attığı gollerle 2-0  kazandığı Bursaspor maçının ardından puanını 29’a çıkaran Zonguldak Kömürspor, 8 puan önünde yer alan ve haftayı maç yapmadan BAY geçen Serik Belediyespor’la aradaki puan farkını 5’e düşürdü. Elmas’ın, Antalya ekibiyle henüz oynamaması Barış Şeref ve öğrencilerine büyük bir avantaj sağlamış durumda. Bu avantajın olumlu yönde değerlendirilebilmesi için Bursaspor’dan alınan 3 puanın seri hale getirilmesi şart. Bu durumda Zonguldak Kömürspor, 36’ncı haftada 21 Nisan Pazar günü,  deplasmanda konuk olacağı Serik Belediyespor maçına kadar oynayacağı Bucaspor 1928 ve Adıyaman FK maçlarından en az 4 puan çıkarmalı.

ARTIK AFYONSPOR'U DA KOLLAYACAĞIZ

Serik Belediyespor’un dışında bundan sonraki süreçte Afyonspor’u da kollayacak olan Zonguldak Kömürspor’un, puantaj tablosunda sadece 6 puan gerisinde yer aldığı rakibini geçmesi mümkün bir hale geldi.

Hafta arası maçında dün Altınordu’ya 2-0 mağlup olan Afyonspor’un üst üstte 4’üncü maçından galibiyet sessizliğiyle ayrılarak 35 puanda kalması üzerine yeniden hesap, kitap yapmaya başlayan Zonguldak Kömürspor, düşme potasında olmasına rağmen kendisine avantajlı bir durum oluşturdu.

İKİLİ AVERAJDA ÜSTÜNÜZ

İlk yarıda 1-1 berabere kalıp ikinci yarıda 1-0 yendiği Afyonspor’dan ikili averajda üstün olan Zonguldak Kömürspor’un, kazanmayı sürdürmesi halinde ikili averaj avantajıyla birlikte fazla değil iki hafta sonra puantaj sıralamasında üstte çıktığı görülecek.

KİM KİMLE KARŞILAŞACAK?

29 puanla 16’ncı sırada yer alıp Serik Belediyespor’u 5, Afyonspor’u 6 puan geriden izleyen Zonguldak Kömürspor, kalan 5 haftada 7 Nisan Pazar günü Bucaspor 1928 (D), 14 Nisan Pazar günü Adıyaman FK (E), 21 Nisan Pazar günü Serik Belediyespor (D), 28 Nisan Pazar günü Kırşehir Futbol SK (E) ve 4 Mayıs Cumartesi günü Kırklarelispor’la (D) karşılaşacak.

Rakiplerimiz arasında yer alan Serik Belediyespor, son 5 maçını Kırşehir Futbol SK (E), Kırklarelispor (D),  Zonguldak Kömürspor (E), 1461 Trabzon (D) ve Esenler Erokspor (E) ile oynayacak.

Bu hafta itibariyle potaya giren Afyonspor, son 5 haftayı Beyoğlu Yeniçarşı (D), Ankara Demirspor (E), Bursaspor (D), Buca 1928 (E) ve Adıyaman (D) maçlarıyla tamamlayacak.

SPOR SERVİSİ

9879876

Editör: Hüseyin EKİNCİ