Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak 26. Dönem Milletvekili Şerafettin Turpçu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin 2016’da yaptığı açıklamanın bir kısmını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise seçimi kaybetmesi üzerine paylaşımda bulunan Şerafettin Turpçu, “Rahmetli Baykal’ın 15 yıllık, sayın Kılıçdaroğlu’nun şimdilik 13 yıllık genel başkanlıklarında bunları söylediğimiz için dışlandık, horlandık, tasfiye edildik; bu konuşma 2016 yılı Zonguldak Ereğli’de yapıldı.” İfadelerine yer verdi.

Muharrem İnce’nin yaptığı açıklamada ise, “Ben AKP düzenine de itiraz ediyorum, bu muhalefet düzenine de itiraz ediyorum. Bu medya düzenine de itiraz ediyorum. Üçünü birden, bir yerinden kırmamız lazım. Bu iktidarı değiştirmemiz lazım. Bu iktidarı değiştirmemiz için önce bu muhalefeti değiştirmemiz lazım.” İfadeleri yer aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir kez daha seçimi kaybetmesi üzerine yapılan bu paylaşımla Şerafettin Turpçu’nun da, ana muhalefet liderinin değişmesinden yana olduğu görüldü. Ülke genelinde millet ittifakının seçimi kaybetmesinin ana nedeni olarak ise aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkarılması görülüyor. (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

İyi parti olağanüstü kongreye gidiyor! İyi parti olağanüstü kongreye gidiyor!

turpçu-paylaşım

Editör: Murat Barutçu