Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Zonguldak'taki Erdemir fabrikasında çalışan personelle akşam yemeğinde bir araya geldi. Odabaş, Erdemir'de çalışan işçilere "Size müjdem var" diyerek, Çaycuma bölge temsilciliğinin açılacağını müjdeledi. Öte yandan, Odabaş, işçilere, artık Erdemir'de "takas" adı altında emekli olan kişinin emekli ikramiyesini, kıdem tazminatını şirkete bırakması karşılığında çocuğunun işe alınması uygulamasının sona ereceğini ve şirketin bu uygulamadan rahatsız olduğunu belirtti.

Odabaş, Erdemir'de EYT'li olarak çalışan kişilerin sayısının 2-3 bin civarında olduğunu ifade etti. Ancak, bu konuda yapılan uyarılara rağmen bazı kişilerin EYT meselesini kişisel çıkarları için kullanmaya başladığını ve bu durumun şirketi zarara uğrattığını iddia etti. Odabaş, Erdemir'in yaşaması gerektiğini ve bu nedenle işçilerin şirketin ayakta kalması için çaba göstermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Erdemir'in çalışanları için bir ekonomik kaynak olmaya devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Sözcü’nün haberine göre, İşçilerin yanında olup haklarını koruması beklenen Odabaş, konuşmasında EYT’lilere de hakaret etti. Şirketin yaşaması gerektiğini anlatan Yusuf Ziya Odabaş, şunları söyledi:

Bu EYT mevzusu çıktı. Tabi biz değişik zamanlarda içerilere girdik ulaşabildiğimiz arkadaşlara dedik ki, ‘arkadaşlar 2-3 bine yakın arkadaşımız bu EYT’den faydalanıyor. Erdemir’e zarar vermeden, işçi arkadaşlarımız bu süreci geçerken hem şirketimize hem sendikamızla beraber bu kurumu ayakta tutalım.

Alkan-Şıhanlıoğlu ailelerinin mutlu günü Alkan-Şıhanlıoğlu ailelerinin mutlu günü

– Niye ayakta tutacağız? Çünkü bizler burada çalıştık, babalarımız çalıştı, Allah nasip edecek çocuklarımız çalışacak, bu kurum burada baki kalacak. Kalması için uğraşacağız. Emekli olmayın dedik, ama ne hikmetse bunu bir sitem olarak söylüyorum, EYT’yi cebine koyan arkadaşımızın g… başı oynamaya başladı.

– Herkes bir rahat, böyle bir tarafa çekmeye başladı. Arkadaşlar ilk önce bu kurumun bacası tütecek ki, birileri ekmek yesin. Bu kurumun bacası tütmek zorunda. Biz burada hiç bir zaman şirketi zarara sokacak bir şeyin içine girmeyeceğiz. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu