Zonguldak’ta, eski amatör futbolcu Hacı Kara’nın organizatörlüğünde geleneksel olarak düzenlenen Şemsi Denizer Futbol Turnuvası başladı. Fener sahasındaki ilk maçta, Denizer’in yanı sıra geçen yıl hayatlarını kaybeden antrenör Orhan Demircan ile futbolcu Aytunç Topaloğlu da anıldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) merhum Başkanı Şemsi Denizer’in adını yaşatmak adına 2013 yılından bu yana organize edilen Şemsi Denizer Futbol Turnuvası Orhan Demircan ile Aytunç Topaloğlu adını taşıyan takımların oynadığı maçla başladı.

Açılış törenine, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir de katıldı. Demir, karşılaşma öncesi her iki takım oyuncularına başarı dileğinde bulundu.

“En özel ve vefalı” turnuva olarak öne çıkan Şemsi Denizer Futbol Turnuvası’nın özel bir yer edindiğini belirten Demir, “10 yıldır aralıksız düzenlenen ve merhum başkanımız Şemsi Denizer’in adını taşıyan turnuva, bu yönüyle oldukça anlamlı. Bizlere vefa duygusunu bir kez daha hatırlatan turnuvayı bugün (dün) başlatmış bulunuyoruz. Merhum Şemsi Denizer’in Zonguldakspor başkanlığı yaptığı dönemde spora düşkünlüğünü ve sporcuya ne kadar önem verdiğini hepimiz biliyoruz. O sporcu kardeşlerimizin bugün Şemsi Denizer’in adını taşıyan turnuvada oynuyor olmaları, organizasyonu daha özel ve anlamlı hale getirdi. Dostluk ve kardeşliğin ön planda tutulduğu futbol turnuvasını organize eden Hacı kardeşimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vesileyle merhum başkanımız Şemsi Denizer’i bir kez daha rahmetle anıyorum. Ayrıca geçen yıl kaybettiğimiz Orhan Demircan hocamız ile Aytunç Topaloğlu kardeşimize rahmet diliyorum. Orhan abi değerli bir antrenördü. Onun elinde büyüdük. Aytunç kardeşimiz geçen yıl bu turnuvada oynamıştı. Bugün aramızda yok. Yaşasaydı belki onu da bugün (dün) bu sahada görecektik. Bu tarafından baktığımızda çok buruk bir turnuva yaşıyoruz.” dedi.

Turnuva organizatörü Hacı Kara, 10’uncusu düzenledikleri Şemsi Denizer Futbol Turnuvasına buruk başladıklarını dile getirerek, “Son 9 yıldır olduğu gibi bu yıl da rahmetli başkanımız Şemsi Denizer’i anıyoruz. Turnuvamız artık geleneksel hale geldi. Bu vesileyle rahmetli Denizer’in adını yaşatıyoruz. Şemsi Denizer başkanımız çok farklı bir kişilikti. Böyle insanlar bu şehre zor gelir, zor görünür. Onun adını her zaman yaşatacağız. Sevgili başkanım Tayfun Demir’e açılış maçına gelip bizi onurlandırdığı için teşekkür ediyorum. Şemsi Denizer başkanımızla birlikte Orhan Demircan hocamız ile Aytunç Topaloğlu kardeşimizi de rahmetle anıyorum. Onları geçen yıl kaybetmiştik. Aytunç Topaloğlu geçen yıl ki turnuvada forma giymişti. Biri antrenör, diğeri futbolcu iki isim de Zonguldak futboluna malolmuş isimlerdi. İkisini de çok seviyorduk. Bu turnuva var olduğu müddetçe Orhan hocamızı ve Aytunç kardeşimizi anmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Babası Orhan Demircan adına kurduğu takımla katıldığı Şemsi Denizer Turnuvası’na ayrı bir anlam katan Derya Demircan, “Tayfun başkanıma ve Hacı kardeşime böylesi anlamlı turnuva düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Burada bizi yalnız bırakmadılar. Hacı kardeşimiz zaten yıllardır bu organizasyonu başarıyla sürdürüyor. Tayfun başkanımız da yanımızda oldu. Biz de babamın adını yaşatmak için bu turnuvaya katıldık. Bildiğiniz gibi geçen sene de Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Futbol İl Temsilciliği tarafından Birinci Amatör Küme’ye adı verilmişti. Bu turnuvaya da Orhan Demircan formalarıyla katılım sağladık. Çok anlamlı bir turnuva olduğunu düşünüyorum. İçimiz buruk.” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Şemsi Denizer, Orhan Demircan ve Aytunç Topaloğlu anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra eski amatör futbolcuların oluşturduğu Orhan Demircan ile Aytunç Topaloğlu takımları arasındaki karşılaşmayla turnuvanın açılışı yapıldı.

SPOR SERVİSİ

anlamlı

6B1A30596B1A30316B1A30886B1A30856B1A31776B1A31576B1A31566B1A3121

Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor

Editör: Hüseyin EKİNCİ