18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü, Devrek'te bulunan tüm şehit aileleri ve gaziler için anlamlı bir iftar ile kutlandı. Bu özel günde, Devrek Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere Devrek Öğretmenevi'nde iftar düzenlendi.

Programa, Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dinar, Askerlik Şubesi Başkanı Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilen, Devrek Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Çetin Bozkurt, AKP Devrek Belediye Başkan Adayı 24. ve 26. Dönem Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, İYİ Parti Devrek Belediye Başkan Adayı Orhan Küçükkaya, SP Devrek Belediye Başkan Adayı Mustafa Taşçı ve ilçede görev yapan idari ve mülki amirler ile şehit aileleri, yakınları ve gaziler katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ilahiler eşliğinde dualar edilerek oruçlar açıldı. Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin önemini vurgulayarak, bu topraklarda var olma mücadelesi veren milletin destansı hikayesine değindi. İki yüz elli bin şehidin verildiği Çanakkale'deki kahramanlık örneklerine atıfta bulunan Evlice, bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, nesillerin iyi yetiştirilmesi ve bu değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirtti.

Program, duygu dolu konuşmalar ve birlik beraberlik mesajlarıyla son buldu.

Çocuklar gibi şendi, neşesi görülmeye değerdi Çocuklar gibi şendi, neşesi görülmeye değerdi

Whats App Image 2024 03 19 At 11.29.16 (1)

Whats App Image 2024 03 19 At 11.29.15

Whats App Image 2024 03 19 At 11.29.16 (2)

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA