Bilindiği gibi Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek yapmış olduğu açıklamada, yeni vergi gelmeyeceğini söylemişti ama ekonomistler seçim sonrasına dikkat çekerek pek çok üründe fiyatların artıracağını vurguladılar. Ekonomistler seçim sonrası bazı ürünlerde KDV'nin yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkacağını savunarak, tekstil, giyim, çanta, bavul, diş fırçası, konaklama ve yeme-içmede fiyatların yükseleceğini belirttiler.

Ekonomistler hükümetin seçim sonrası ürün ve hizmet sektöründe KDV oranını artıracağı konusunda uyarılar yaparken zam beklenen sektörleri ve ürünleri de açıkladılar. Bu ürünler arasında tekstil, giyim, çanta, bavul, diş fırçası var. Yeme-içme sektörü başta olmak üzere hizmet sektöründe de zam olacağı var.

Şu anda yüzde 10 KDV uygulanan aşağıdaki ürün ve hizmetlere seçim sonrası yüzde 20 KDV uygulanabilir:

-Tekstil ürünleri.

-Giyim ürünleri.

-Çanta ve bavul gibi ürünler.

-Diş fırçası, diş macunu ve diş iplikleri.

-Tiyatro, sinema ve müze gibi kültürel etkinlikler.

-Otel gibi konaklama hizmetleri.

-Yeme – içme sektörü hizmetleri.

IBAN numarasını kiralayanlara uyarı! 1 yıl hapis cezası var IBAN numarasını kiralayanlara uyarı! 1 yıl hapis cezası var

Tüm bu zam haberleri de vatandaşı seçim sonrası büyük bir sıkıntının beklediğine işaret ediyor. Öte yandan yoksulluk düzeyi 4 asgari ücrete eşit olmuş durumda. Açlık sınırı ise asgari ücretin üstünde.

Tüm bu gelişmeler ise en çok emekli kesimi yaralayacak. 10 bin lira ile geçinemeyen emekli gelecek zamlar sonrası evinden dışarı bile çıkamayacak duruma gelecek.

Muhabir: Sermet AKSU