Zonguldak’ın merkezdeki tek pazaryeri olan Soğuksu Pazaryeri, pazaryeri olmaktan çıktı, halkın kazıklandığı bir satış merkezi haline dönüştü.

Bunun nedeni ise gerekli denetimleri yapmayan zabıta.

Zeki Çakan’ın belediye başkanlığı dönemini hatırlayanlar; “pazaryerinde büyükçe bir tabela vardı, orada pazarda satışa sunulan her malın azami fiyatı yazardı, o fiyatın üstüne kimse mal satamazdı” diyen vatandaşlar o günleri aradıklarını belirtiyorlar.

Çoğu satıcının hileli mal sattığını da sözlerine ekleyen vatandaşlar; “tezgaha koydukları domates, üzüm, şeftali, vs. gibi sebze ve meyvelerin bazı satıcılar tarafından zoraki bir şekilde ve seçme olanağı bulunmadan satılması yönetmeliklere göre yapılmaması gereken bir harekettir, güya ucuza verdikleri malın yarısı bozuk çıkınca halka manav fiyatının bile üstüne bir fiyattan mal oluyor aldıkları sebze ve meyve” diyerek zabıtanın ise bu duruma göz yumduğunu, bu durumda da halkın zarara girdiğini belirtiyorlar.

Pazar yerinin zaten bir keşmekeş yumağı olduğunu belirten vatandaşlar, “burası giysi pazarı mıdır, sebze meyve Pazarı mıdır anlaşılmıyor, don satan da var, deterjan satan da, makyaj malzemesi satan da” diyerek soğuksu pazaryerine bir çeki düzen verilmesinin şart olduğunu ancak bunu yapabilecek bir yetkilinin daha ortaya çıkmadığını ifade ediyorlar. (Haber: Sermet Aksu)

Mali Müşavir  Fikret İsmail Dikici hayatını kaybetti Mali Müşavir Fikret İsmail Dikici hayatını kaybetti

halkpazarı2

Editör: Murat Barutçu