Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi Zonguldak’ta hayat buluyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Türk müziğinin gelecek nesillere aktarılması amacıyla başlatılan "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında konservatuvar mezunu koro şeflerinin yönetiminde Zonguldak’ta 7 ilçe ve merkezle birlikte 8 halk eğitimi merkezi “Türk Müziği Korosu” oluşturuldu. “Türk Müziği Koroları” konser takvimleri belli oldu.

Zonguldak İl geneli 8 halk eğitimi merkezi tarafından oluşturulan “Türk Müziği Koroları”nın konser takvimini paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan; “İlimizdeki 8 halk eğitimi merkezlerinde her meslek ve her yaş aralığında katılımcılarla korolar oluşturuldu. Halk eğitimi merkezlerimizde verilen kurslarda, görevlendirilen koro şefleri tarafından çalıştırılarak verecekleri konserlere hazırlandılar. Türk sanat müziğinin eşsiz nağmelerinin sanatseverlerle buluşturacağımız bu konserlerimizle Türk sanat müziğini kültürümüzün önemli taşıyıcı unsuru olarak görüyoruz. Türk müziğimizin yaygınlaşması, her kesimden insanımıza ulaşması için bu konserlerimiz ve kurslarımız devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm halkımızı konserlerimize davet ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi