Otomobil 10 metrelik istinat duvarından uçtu: 5 ağır yaralı Otomobil 10 metrelik istinat duvarından uçtu: 5 ağır yaralı

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, yaptığı açıklamada Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun’a tepki gösterdi. Gül, “Tesettürü, sapkınlığı, faizi anlatamayacaksak ne anlatacağız? Yemek tarifi mi vereceğiz?” dedi.

Zonguldak Merkez'de bulunan Ulu Cami'de vaaz veren Cami vaizi Ali Koblay, bir öğle vaazında A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kıyafetini ele alarak İslam'ın tesettür emrini açıkladı. Ancak, vaaz sırasında yaptığı yorumlar, cemaat içinde rahatsızlık yarattı ve tepkilere neden oldu. Koblay'ın kadın voleybolcuların giyim tarzını eleştirmesi, özellikle spor ve giyim konularındaki hassasiyetleri gündeme taşıdı.

Tepkilerin artması üzerine Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, bir basın açıklaması yaparak vaizin vaazını ve yaklaşımını laikliğe uygun bulmadığını ifade etti. Aşır Durgun, açıklamalarının ardından muhafazakar kesimlerin tepki odağındaki isim oldu.

Son olarak, Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celalettin Gül de Aşır Durgun ile ilgili açıklama yaptı. Gül açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz hizmetlerimizi laikliğe göre değil Kur’an ve sünnete göre yürütürüz. Laikliği esas alan bir kurum İslam’ın hiçbir hükmünü anlatamaz. Tesettürü, sapkınlığı, faizi anlatamayacaksak ne anlatacağız? Yemek tarifi mi vereceğiz? Bu nasıl bir anlayıştır!”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu