Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde fındık hasadında çalışan mevsimlik işçiler, uzun çalışma saatlerinden şikayetçi. Şanlıurfa’dan ailesiyle birlikte Alaplı’ya gelen tarım işçisi Abidin Siyar, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’na sosyal medya üzerinden seslenerek çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Siyar mesajında, “Sayın Valim, ben Urfa’dan yazıyorum. Mevsimlik işçisiyim. Alaplı Düzce’ye fındık toplamaya geliyoruz. Ailece çalışıyoruz. Sabah 7’den akşam 7’ye kadar tarladayız. Millet yoruluyor. Herkes bu saatlerden şikayetçi. Sizden ricam, bu konuda bir düzenleme yapılması” ifadelerini kullandı.

Zonguldak’ta itfal iddialarına Çağlayan'dan tepki: “Vicdanları yaralar, gereği yapılmalı”
Zonguldak’ta itfal iddialarına Çağlayan'dan tepki: “Vicdanları yaralar, gereği yapılmalı”
İçeriği Görüntüle

Uzun mesainin ağır geldiğini belirten Siyar ve diğer işçiler, çalışma saatlerinin kısaltılması ya da dinlenme aralarının artırılması gerektiğini dile getirdi.

Whats App Image 2025 05 31 At 13.37.06 (1)

Whats App Image 2025 05 31 At 13.37.07 (1)

Muhabir: Haber Merkezi