Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; Tezmaksan Makine Sanayi şirketinin CFO’su ve Bağımlı Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda Mali İşlerden Sorumlu İcra & Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Fatma Aydoğdu’yu ziyaret etti.

Başkan Demir; “Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak, şehrimizin sanayi altyapısını güçlendirirken toplumsal kalkınmanın ve sürdürülebilir büyümenin en önemli anahtarı olan kadın istihdamını her zaman öncelikli gündem maddemiz olarak görüyoruz. Bu doğrultuda, Türkiye genelinde başarıyla yürütülen ve sanayi sektöründe kadın emeğini görünür kılmayı hedefleyen "Sanayide Kadın Eli" projesini yakından takip ediyoruz.

Bu değerli projenin ülkemizdeki ana destekçisi, yürütücüsü ve eğitim sağlayıcısı olan stratejik ortağı Tezmaksan Makine Sanayi şirketinin CFO’su ve Bağımlı Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda, Mali İşlerden Sorumlu İcra & Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Fatma Aydoğdu’yu ziyaret ettik.

Amacımız; Türkiye'de rüştünü ispatlamış bu kıymetli modeli Zonguldak'ımıza nasıl uyarlayabileceğimizi, şehrimizin dinamikleriyle benzer bir yöntemi nasıl hayata geçirebileceğimizi yerinde değerlendirmek ve bir ön fizibilite yapmaktı.

Gerçekleştirdiğimiz bu verimli ziyarette, projenin Zonguldak ayağının oluşturulabilmesi, benzer bir yöntemin şehrimizde uygulanabilirliği ve izlenebilecek yol haritası üzerine kapsamlı bir istişare gerçekleştirdik. Zonguldak sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü sağlarken, kadınlarımızı da bu ekosisteme dahil etme gerekliliğinin farkındayız.

Zonguldak’ta Uygulanabilirlik Analizi yaparak, Tezmaksan’ın diğer illerdeki Ticaret ve Sanayi Odaları ve yerel fabrikalarla yürüttüğü CNC eğitimi, torna ve makine kullanımı gibi mesleki eğitim modellerini kendilerinden dinledik. Zonguldak’ta benzer bir altyapının nasıl kurulabileceğini değerlendirdik.

Eğitimden İstihdama Yol Haritası konuşarak; Projenin şehrimizde hayata geçirilmesi durumunda, Tezmaksan Akademi’nin sağlayacağı eğitim desteğiyle yerel fabrikalarımız arasında nasıl bir istihdam köprüsü kurabileceğimizi, kadın emeğinin sanayimizde nasıl daha görünür olabileceği üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk.

İl Genel Meclisi Onayladı! Ereğli ve Alaplı İçin Yeni Düzenleme
İl Genel Meclisi Onayladı! Ereğli ve Alaplı İçin Yeni Düzenleme
İçeriği Görüntüle

Projenin Zonguldak'ta hayat bulması adına gerçekleştirdiğimiz bu ilk ve anlamlı görüşmede, bizleri son derece vizyoner bir yaklaşımla ağırlayan ve tecrübelerini bizlerle paylaşan Sayın Fatma Aydoğdu’ya şahsım ve odamız adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak, kadınlarımızın üretimdeki gücünü açığa çıkaracak her türlü projeyi şehrimize kazandırmak için ortak akılla çalışmaya, araştırmaya ve doğru stratejik ortaklarla güçlü köprüler kurmaya devam edeceğiz. Sanayide ezberleri bozmanın, üretim koridorlarında kadın sesini ve emeğini çoğaltmanın vakti çoktan gelmiştir. Biz de Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu dönüşümün Zonguldak ayağını inşa etmek için sahada ve bürokratik iş ve işlemlerde iş birliği içinde çalışmaya hazırız” dedi

Kaynak: Bülten