Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde lider Zonguldakspor Basket 67, 24’üncü hafta maçında 14 Şubat Çarşamba (yarın) günü Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor’la karşı karşıya gelecek. Turgut Işık, Anıl Veziroğlu ve Gözde Kafadar hakem üçlüsünün yöneteceği karşılaşma, Manisa Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda saat 18.00’de başlayacak. Potanın Elmasları, zorlu karşılaşma için Manisa’da kamp kurdu. Galibiyete odaklı bir düşünceye sahip Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, alacağı galibiyetle liderliğini devam ettireceği gibi geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgiyi telafi edecek.

Haftaya 44 puanla lider giren Zonguldakspor Basket 67, Turgutlu Belediyespor maçıyla deplasmanda 12’nci sınavını verecek. 23 maçta 2 yenilgisi bulunan Zonguldak ekibi, bu yenilgilerin ikisini de deplasmanda aldı. İlk yenilgisini 7’nci haftada Bodrum Basketbol’dan alan Kırmızı-Lacivertliler, üst üstte 15 maçlık galibiyet serisinin ardından ikinci yenilgisini 23’üncü haftada Fenerbahçe karşısında aldı.

Dış sahada 9 galibiyeti bulunan Kırmızı-Lacivertli temsilcimizin iç sahada ise hiç yenilgisi yok. Oynadığı 12 maçın 12’sini de kazanan 1. Lig lideri, toplamda 21 galibiyetle 15 takım arasında en fazla galibiyeti bulunan takımlar arasında başı çekiyor.

SON 7 HAFTAYA GİRİLDİ

Zonguldakspor Basket 67, Turtgutlu Belediyespor maçıyla ligdeki 24’üncü maçına çıkacak. Çarşamba mesaisiyle şampiyonluk yolunda bir engeli daha geride bırakacak olan Zonguldak ekibi, 18 Şubat Pazar günü evinde Botaş Gelişim’le karşılaşacak.

4 gün arayla oynanacak iki maçla 24 ve 25’inci haftayı geride bırakacak Zonguldakspor Basket 67, son 5 maçını sırasıyla Tekirdağ Çerkezköy Belediyesi (D), Ferhatoğlu Edremit Gürespor (E), Urla Belediyesi (D), ÇBK Gelişim  (E), Torısm x Boğaziçi Basketbol’la (D) oynayacak.

Öte taraftan hafta arasında oynanacak 24’üncü haftanın açılışı bugün Ankara’da, Botaş Gelişim-Fenerbahçe Alagöz Holding maçıyla yapılacak. Hafta arasının maç programı şöyle:

Ereğli-Yenimahalle maçının hakemi, 1.5 yıl aradan sonra Zonguldak’a geliyor Ereğli-Yenimahalle maçının hakemi, 1.5 yıl aradan sonra Zonguldak’a geliyor

24. HAFTA

13 ŞUBAT SALI (bugün)

Saat 18.00 Ankara Spor Salonu: Botaş Gelişim-Fenerbahçe Alagöz Holding

14 ŞUBAT ÇARŞAMBA

Saat 18.00 Manisa Yıldırım Beyazıt Spor Salonu: Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor-Zonguldakspor Basket 67

Saat 13.00 Başakşehir Spor Kompleksi: Emlak Konut Basketbol-01 Adana Basketbol

Saat 14,00 Mersin Servet Tazegül Spor Salonu: ÇBK Gelişim-Burhaniye Belediyespor

Saat 17.30 Balıkesir Edremit Spor Salonu: Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor-Bursa ANT Spor

Saat 17.45 Tekirdağ Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksi: Çerkezköy Belediyesi-Bodrum Basketbol

Saat 18.00 İzmir 12 Eylül Spor Salonu: Urla Belediyesi-HDI Sigorta Yalova VIP

Boğaziçi Basketbol-Çankırıspor Yükseliş: 20-0 (Hükmen)

SPOR SERVİSİ

1-42

Editör: Hüseyin EKİNCİ